tisdag 31 augusti 2010

September

nu är det i princip september, bara några få timmar kvar. En månad med inte så mycket jobb, lite semester. Söderköpings Gästabud 10-12 sept, Beauty and Fashion i Norrköping den 15 sept ( Albrektssalen 18:30 entre 40:-) jag ska vara med och försöka få människorna att förstå nyttan med både Taktilmassage samt LCHF. Dessutom ska jag sälja Örtkryddor . Den 28 sept är Annika D i Norrköping (28/9 Norrköping Hagaskolans aula, kl 18. entre 200kr, ingen föranmälan. Arr LCHF-Nolaskogs) och naturligtvis är ett besök på föreläsningen ett måste. Mellan varven ska jag sy och massera mina kunder.

Dagens kantarellskörd


Det tog 3 timmar att rensa kantarellerna och blev många fina burkar i frysen. Dessutom några matlådor till lunch. Nu har jag sparat lite till i morgon. Lediga dagar kan vara så jobbiga och nu är jag helt slut.
Nytt recept finns på receptfliken.

Goda grannar och snälla vänner


Man kan ju inte bli gladare när man trött kommer hem från jobb och en tur på stan, och hittar en stor kasse med kantareller på altan. Högen blev jättestor när den hamnade på altanbordet.
Det ska bli så gott!

fredag 27 augusti 2010

Mer ICA reklam

Nu hittade jag en helsida i en av kvällstidningarna med fläskkotlettsreklam för hela veckan. En stekt fläskkotlett med sallad och persiljesmör i en bytta bredvid. Mer LCHF än så kan det ju inte bli.

ICA-LCHF positivt ?

Nu är det reklam.
Måndag är det fläskkotlett-tisdag är det fläskkotlett-onsdag är det fläskkotlett- torsdag är det fläskkotlett- fredag är det fläskkotlett..................osv.

måndag 23 augusti 2010

Positivt byte

När jag bytte vårdcentral i våras blev jag positivt överraskad av att min läkare var så förstående och tyckte det var positivt och intressant att jag åt LCHF och att jag blivit fri från mina magbesvär. Jag är ju inte på vårdcentralen speciellt ofta eftersom jag nästintill aldrig är sjuk ( inte en sjukdag de senaste 8-9 åren vad jag vet)
Min man tänkte även han byta, men drog på det lite, hamnade dock på en akuttid på denna vårdcentral och tyckte att han fick en bra kontakt med den läkare han hamnade hos. Detta gjorde i sin tur att han listade sig där. Gubben behövde ytterligare en akuttid och fick "sin" nya läkare, de pratade mycket och läkaren undrade varför han hade vissa mediciner, dessa tycker jag inte du ska äta , de har du inga behov av och de ställer bara till det i kroppen! ( Nu hör det till saken att vi plockat bort dessa för länge sedan, men hans gamla läkare envisas med att fortsätta förnya recepten)
Dessutom var läkaren positiv till LCHF , fortsätt med det om du mår bra och går ner i vikt och blodsockret ligger bra, bli bara inte fanatisk, fuska i bland!
Vad glad jag är att vi bytte Vårdcentral trots att den ligger i en annan stad.

söndag 22 augusti 2010

Toxiska epistlar och pandemi

Då och då läser jag på Toxiska epistlar därför att man kan hitta en massa matnyttigt, nu hittade jag ett inlägg om pandemin som inte var någon pandemi. Vilket påminner mig om att vi satt och pratade på jobbet om svininfluensan och hur en del blivit behandlade på BVC när de vägrat att vaccinera sina barn. Samtidigt som personalen vägrat besvara frågan om de vacinerat sina egna barn.
En av mina arbetskamrater lider svårt av sömnapne´ samt oförklarliga insomningsattacker, hur och var som helst, något som han absolut inte hade innan. Arbetskamraten somnade stående vid köksbänken, när han var i köket en kväll och visade upp sina blåmärken några dagar senare när vi inte trodde honom. Vi tror att det är en biverkning då vi läst om andra med samma problem.
Vilket påminner mig om att fråga min dotter om det var lika hysteriskt i Canada eftersom hon tillbringade en tid där under vår värsta hysteri.

En sista sommardag?

En söndag sent i augusti och Göta Kanalbåten Diana på tvären i Göta kanal. Lugn, lugn hon står inte på grund , hon bara vänder för att fortsätta turen tillbaka till Motala.


Forskare varnar

Forskare: Gravida ska inte dricka lightläsk
Eftersom de kommit fram till att gravida inte ska dricka lightläsk och att sötningsmedeln ombildas till kemikalier i kroppen ( är de inte olika kemikalier från början?) funderar jag på om inte det är skadligt för alla, ofödda, barn och vuxna. Inte kan det vara speciellt nyttigt. Drick vatten....

lördag 21 augusti 2010

Herbalife

Ute på stan händer inte bara att man hittar ilskna gubbar utan även Herbalifestånd.
Där fick man väga sig och få en "hälsokontroll" Gubben har gått ner 3 kg! Blev glatt överraskad och sa oj vad bra. Herbalifecoachen låtsades inte veta vad LCHF var, men påstod i nästa mening att det var så farligt för kroppen och att man fick biverkningar som t.ex. för hög fettandel i kroppen, för högt blodtryck och kolesterol.
Eftersom jag inte är någon vän av diverse pulver måste jag nu ta reda lite på vad Herbalife innehåller.
Nej så lätt var det inte, något innehåll gick inte att få fram, bara en massa varningar av människor som blivit besvikna och inte gått ner i vikt.
Kan man inte få fram vad det består av och hur mycket kolhydrater, fett och protein m.m. det består av ska man nog dra örona åt sig.

Hälsa nr 9 och Margarin


Jag gillar att läsa i Hälsa även om jag inte alltid delar deras tankegångar. Däremot är det väl som i alla medier lite smått och gott man kan ta till sig eller fundera på ett extra varv innan man bestämmer sig för vad man tycker och inte.
I detta nummer försöker man komma fram till om Smör eller Margarin är det bästa fettet på mackan.
Nutrionist Åsa på Livsmedelsverket mot Kostdoktorn Andreas.
Att Andreas är emot Margarin vet vi och då var ju alltså Åsa för. Nu funderar jag på varför det är så att Livsmedelsverket är så inriktade på att fördömma smör. Jag har ju mina misstankar förstås. Något helt naturligt mot något "onaturligt". Livsmedelsverket borde i mina ögon vara någon som såg till människans bästa, både i fråga om den färdiga maten och hur man odlar den samma. Att man skövlar massor med skog och regnskog för att odla palmoljan som finns i margariner, känns inte bra. Som tur är består margarinerna inte bara av palmolja, utan även av rapsolja. Processerna innan den blir i det skick den får, när den ligger i askarna i affären känns väl inte så naturligt det heller.
Jag röstar på smör som är en naturlig produkt även om Nuitronist Åsa tycker att smör tillverkas i en industriell process även den, men det är väl skillnad på antalet ingredienser. Inga emulgeringsmedel och inget sojalecitin eller andra tillsatser.

Något helt annat -arga gubbar

I dag var det en massa aktiviteter på stan, det brukar vara trångt på parkeringarna och folk i allmänhet har en enorm förmåga att inte låtsas om att det finns parkeringsrutor. Står en fel hamnar alla fel och det kan bli hur knasigt som helt. Hur som helst kom vi som tredje bil och några åkte och det blev 3 lediga rutor. De två bilar som var före oss parkerade över var sitt p-streck och dessutom snett och vint.
Klev ur bilen och frågade om de kunde packa ihop sina bilar så alla fick plats, eftersom de stod över 2 rutor var.
Gubbar i 70 årsåldern kan vara riktigt tjuriga och var det även i detta fall, den ena skrek och gapade att han hade minsann stått och väntat en halvtimme på plats och började vifta med armarna så jag trodde han skulle slå till mig! Nu flyttade de tack och lov bilarna men inte riktigt rakt i rutorna men vi fick i alla fall plats. Då började nästa härja om att vi stod för nära hans bil , tacka fasen för det när han stod på sniskan i sin ruta.
Så mycket ilska det finns.......varför inte öppna dörren och se efter var strecken går innan man börjar ha synpunkter.

onsdag 18 augusti 2010

ADHD fel diagnos

Dagens nyhet i tidningar och på radion, var att det i USA kommit fram att så många som 1 miljon barn med diagnosen ADHD kan vara fel diagnostiserade och fått medicin i onödan.
Det är väl som vanligt, någon tjänar en bra hög med pengar på att alla får en massa diagnoser.

Barnfettma en klassfråga?

Barnfettma en klassfråga, om detta kan man läsa i Expressen i dag.-Ciat: Det finns ingen tendens till minskning av barnfetman bland de grupper som har det svårare i vårt samhälle, medan barnfetman minskar i bättre bemedlade grupper. Säger Claude Marcus.
Jag funderar på om man lagar riktig mat till sina barn och inte stoppar i de stackars barnen allehanda goja som till slut ändå måste bli dyrare blir säkert inte barnen feta.
Man behöver inte äta makaroner, pizza, pasta och mackor i det oändliga, det är massor av kolhydrater som höjer blodsockret som ökar insulinet och ökar fettinlagringen.
De tar upp att barnen får sin skollunch alldeles för tidigt och det kan jag hålla med om. Varför inte vänta till 12-13 vilket skulle innebära att skolorna hann laga bättre mat till eleverna och att eleverna i sin tur hinner bli riktigt hungriga. Detta innebär att de klarar sig längre på eftermiddagen, och föräldrarna hinner laga riktig mat innan de bryter ihop på gnälliga hungriga barn som får en macka i väntan på...........
Tänk att de kunde vara så enkelt. Oj jag glömde ju alla de stackarna som inte får ( läs orkar stiga upp och äta frukost, ) eller det kanske kan bli så att de stiger upp och äter frukost om de vet att de inget får innan kl 12,30...

tisdag 17 augusti 2010

Snart blir man inte ens förvånad.

En hjärtmedicin, tack Forskare föreslår gratis statin till hamburgare
I SvD kan man läsa om förslaget att man ska få en statin ( kolesterolsänkande) tablett när man äter på snabbmatställen.
Forskarna i London föreslår alltså att när man går till snabbmatsresturangerna ska det finnas tabletter att få, för de som vill ha, precis som ketchup och senap och salt........
Då undrar ju jag om läkemedelsindustrin inte tycker att de får sälja tillräckligt med statiner?
Om, jag säger bara om, det skulle bli så, så finns det säkert många som skulle stoppa i sig dessa piller och dessutom skulle bli sjukare än de skulle blivit om de bara åt maten.
Var kommer alla sjuka idéer i från?

fredag 13 augusti 2010

Nya böcker på väg

Snart ramlar de ner i brevlådan, Anna Hallens första och Mats Eric Nilsson och Henric Ennarts nya det ser jag framemot.

Dagens Svensson

I dagens mailskörd fanns ett nyhetsbrev från Tommy Svensson , denna gång handlade det om Soja.
Överskriften var Bojkotta alla soja och sojaprodukter som inte är Ekologiska.
Nästa mening börjar Tungt besprutad soja har blivit allt vanligare
Hela skriften är riktigt skrämmande, vem kan föreställa sig att det i Brasilien finns sojaodlingar som är lika stora ytmässigt som Portugal , att den dränks i bekämpningsmedel har vi ju läst förr. Kanske inte att man använder nervgift , men gift som gift det är eländigt nog.
Att man sprutar blastdödningsmedel för att bladen ska dö visste jag också. Detta medel heter PARAKVAT och är förbjudet i EU och har inte varit tillåtet i Sverige på 30 år.Det är fruktansvärt plågsamt och förstör lungorna.
Ca 318 000 ton bekämpningsmedel används till sojaindustrin i Brasilien varje år.
Själva sojan är inte speciellt bra för människan i sig Fytinsyra hämmar en massa upptag av mineraler i kroppen Lektiner kan orsaka allergiska reaktioner i kroppen. Soja kan användas som djurfoder och ökar då mjölkmängden.
Lantmännen importerar soja i stora mängder varje år .
Mjölkersättning till barn som är gjord av soja har höga halter av Östrogen som rubbar den sexuella utvecklingen av barn. De kommer in i puberteten tidigare än normalt.
Ju mer jag läser ju värre blir det tycker jag.
Har aldrig varit någon soja vän och det har inte funnits någon flaska soja i mitt köksskåp de senaste 10 åren. Inte heller någon sojaost eller andra sojaprodukter. Lusläser allt för att inte få i mig något sojalecitin.

Jag saknar något i Tommys redogörelse och det är vilka köttproducenter som inte använder soja till sina djur. Med dagens mängd av ensilagebollar som ligger och dräller överallt borde djuren klara sig året runt utan att vi skulle behöva importera soja som djurfoder.

Men vad vet jag, jag är ju bara född och uppvuxen på en bondgård utan stordrift.

torsdag 12 augusti 2010

Bli snarkfri

Lättare sagt än gjort Aftonbladet har några tips
1. Gå ner i vikt om du lider av övervikt.
2. Skippa alkohol innan läggdags.
3. Sov inte på rygg.
4. Sluta röka.
5. Undvik andras rök.

Jag kan berätta om ett tips till.
Min man har slutat snarka från den dagen han slutade med kolhydrater. Men det kommer tillbaka så fort han fuskar. Då är han avslöjad!

Fel Årstid

Karin Ahlborg på Aftonbladet raggar med viss möda och stort besvär upp 3 tillsynses oaptitliga maträtter i plastlåda som våra gamla får till middag och ska försöka få några politiker att äta. Tyvärr valde hon fel årstid för igen var på jobbet!
Maten ser inte aptitlig ut för 5 öre och stämmer inte överens med bilden i huvudet man får när man läser "matsedeln". Hjälp, jag vill inte bli gammal eller sjuk om jag ska behöva stoppa i mig något sådant!

måndag 9 augusti 2010

Tokiga saker!

Visbybor spolar sophämtningen! Detta han man läsa i Helagotland.
Det handlar om att Visbyborna får betala per kilo sopor, vilket tydligen då innebär att man spolar ner allt möjligt konstigt, matrester , strumpbyxor m.m. i toaletten.

- Vi har märkt att mängden matavfall ökat, vi har inga siffror på hur mycket men ser på gallret att det kommer mer mat, säger Ulrika Jägerup. Man uppmanar nu allmänheten att inte spola ned matavfall som inte passerat en kropp först.

I vår lilla stad retar jag mig på att Returstationen alltid är överfull! Här sorterar man och åker snällt till returstaionen med det och alla containers är till 90 % överfulla och vad gör man då, oftast får det ligga kvar i bilen till en annan dag, men inte alltid, då åker allt ner i soptunnan hemma, för att man inte vill att fåglar och annat ska riva sönder påsarna. Blir det inte någon bättring slutar jag att sortera!

TV-reklam

Tv-reklam har jag lite svårt för, ja reklam överhuvudtaget, det är ju sällan något håller vad det lovas.
Just nu är jag trött på Magnus Samuelsson och Risifrutti.
Var tvungen att gå in på Procordias sida och kolla innehållet i en Risifrutti sommarflirt.

Risifrutti Sommarflirt är ett somrigt rismellanmål med jättegod smak av smultron, som bara finns att köpa under en begränsad tidsperiod. Skynda dig att prova!
Mjölk, vatten, ris (8,5%), socker (8%), jordgubbar (6%), grädde, aroniajuice, smultron (0,3%), förtjockningsmedel (pektin, karragenan), naturliga aromer (bl a vanilj), salt, syra (citronsyra).
Näringsvärde per 100 gram: Energi 550 kJ – 130 kcal. Protein 3 g. Kolhydrat 19 g. Fett 4 g.

Nej Tack, det kommer jag inte att göra, prova alltså, får rysningar när jag läser om pektin och karragenan, dessutom innehåller en Risi Frutti betydligt fler kolhydrater än jag får i mig på flera dagar....
men min lilla sockerdjävul som sitter på ena axeln säger gott , gott, gott..........

söndag 8 augusti 2010

Tråkig söndag!

En trist söndag, hade jag nu bott kvar på Gotland eller åtminstone varit där under Medeltidsveckan hade jag kunnat åka runt och titta på Tusen Öppna Trädgårdar, det var nog ca 10 stycken på Gotland, här i Östergötland är informationen minimal och jag har hittat 1 i ett helt stort län! Skandal! Mitt favorit program just nu är Engelska Trädgårdar, får se om jag hittar någon gammal inspelning i stället att titta på . Det regnar och inte ens katten vill vara på altanen i dag.
Får lägga ner lite energi på att laga matlådor till resten av veckan. Det är ju 6 dagars vecka på jobbet denna vecka och då hinns det inte med speciellt mycket på hemmafronten.

lördag 7 augusti 2010

Hur gick det med husbilsköpet?

Mja inte så bra, dagens husbil var kanske något för trång men helt ok för min del ,men vi kompromissar lite. Gubben har ju en större äldre av samma fabrikat på lut som vi kommer att ta och sen kanske vi byter om 1 eller 2 år till en nyare något mindre, så blir vi nöjda båda två. Det är ju trots allt han som är ute med bilen mest!

Ammning och LCHF

Har nu under ett par dagar följt bloggartiklarna om amning och LCHF. Helt sanslöst!
Hur kan Fredrik Paulún påstå att barnet får i sig för lite glukos när mamman äter LCHF.
Är det inte så att bröstmjölken är ruskigt söt vad jag minns?
Dessutom reglerar kroppen det alldeles själv för att barnet ska få i sig det barnet behöver. Det är nog värre att inte äta naturligt fett. Nu är det ett tag sedan mina barn var små på 70- talet och jag vet att på den tiden då mina äldsta barn var nyfödda och jag i princip var vegetarian hade jag väldiga problem med att de inte blev mätta. Någon påstod att de fick för lite fett i bröstmjölken och andra att så var det inte.
Det skulle varit intressant att veta, då dessa 2 är uppvuxna på tillägg och välling, medan resten av barna födda på 80-talet inte är det och då när de var små var jag inte vegetarian. De senare ammades dessutom väldigt länge, upp till ett år, vilket jag inte klarade med de äldsta.
När jag nu snart blir mormor kommer jag att uppmana min dotter att stoppa i sig rejäl mat och mycket fett för att få ett lugnt harmoniskt barn och inte behöva amma i 50 min varannan timme! Detta varesig hon vill ha råden eller inte!

Ät rätt efter ditt kön ???????

I Aftonbladet kost och hälsa kan man läsa om Ät rätt för ditt kön. Kan ju inte låta bli att småle när jag läser detta.
CITAT:
Enligt forskaren Karin Hvoslef har män och kvinnor har olika behov och olika sätt att tillgodose sig kost och näring på där mannens blodiga biff inte ligger långt ifrån sanningen. Hvoslef anser att urkvinnan och urmannen kan öka förståelsen för varför vi svarar olika på kost. Män var jägarna som fällde bytet eller drog upp fisken.

–För att få kraft till att släpa hem sitt byte krävdes styrka och muskler. Dessa fick han genom att äta rikligt med proteiner som bland annat finns i kött.

Kvinnorna som vaktade boplatsen behövde istället samla föda som hon kunde livnära sig på under väntetiden: hon knaprade söta frukter, tillredde örter eller tuggade feta nötter. Det söta och det feta gav en lugnande inverkan samtidigt som hon lagrade ett krislager med fett att ha som reserv för snålare tider.?


Ah ha antingen var jag man i mina tidigare liv eller så är det bara fel på mig i största allmänhet, visst sallad och nötter är väl gott men inte slår det en saftig biff eller en god fisk eller varför inte råbiff.
Har ju visserligen ett visst sötsug men jag äter ju hellre rikligt med kött och goda såser än sitter och petar i en sallad. Dessutom blir jag mättare och slipper mitt magsug!

Matfusket om Kolesterol och Massajer

Matfusket en ovanligt klok ung man , konstaterar att Stefan Rössner tagit fasta på att Massajer har ovanligt bra kolesterolvärden trots att de kan dricka 3-5 liter mjölk om dagen, dessutom med upp till 70% fetthalt.
Detta stärker ju bara den forskning som var omnämnd i I Form nr 7 att de som druckit en halv liter mjölk efter träningen hade gått ner mer i vikt än kontrollgruppen. Visserligen var det mager mjölk de fått, men tänk om det är något mer i mjölken som är bra, eller tänk om de gått ner ännu mer med fet mjölk.
Alltså kan vi konstatera att Mjölk och Mjölkprodukter inte är av ondo och säkert är det så att om jag går hem till Bonde X och köper mjölk direkt från korna utan mellanhänder så blir det allra bäst.

Dagens Kostdoktorn.....

Min Mentor , ja vad ska man annars kalla honom, han ger ju så mycket information, kan man läsa att ingalunda är vi LCHF:are ja inte ens Banting först med att fixa vikten och livsstilen med mer fett och mindre kolhydrater. Dagens Inlägg Redan 1863 kan man läsa att läkare körde stenhårt med dieten på feta behövande.
Alltså kan vi väl tillägga att det var bättre förr eller de var troligtvis smartare förr. Det fanns ingen stor matvarukedja som styrde vad vi skulle stoppa i oss, vi fick minsann ta det som fanns runt hörnet på gott och ont.
Under rubriken Ät sunt i I Form Nr 7 kan man hitta att vid experiment på möss mår dessa bättre av att äta en stadig frukost eller hur var det nu!
I vilket fall hade mössen fått äta cornflakes och bröd eller äggröra och lax. Resultatet blev att möss som åt mer Kolhydrater än de som åt mer fett hade fler markörer för metaboliskt syndrom (högt blodtryck, diabetes och fetma)
Vilken är mössens naturliga föda? Visserligen stoppar de väl i sig det mesta men nötter, rötter och frön är väl trots allt det mest naturliga eller hur?
Forskarna fick det alltså till att en fettrik frukost var bättre för fettförbränningen och förbränningen blir högre resten av dagen.
Källa: I Forms källa International Journal of Obesity.
Jag kunde ju naturligtvis inte låta bli att söka på vad man ska ge sin lilla mus.
Det är naturligtvis så att en mus äter vad den kommer över i alla lägen men dess naturliga föda är säkert inte kokt potatis och ris...........inte kokt pasta,välling eller gröt heller.

Nr 7 av I Form


I I Form finns det liten artikel eller reklam om man så vill för Five Fingers.
Five Fingers är ett par häftiga skor med tår. Jag såg dessa på en herre på LCHF träffen i Trosa och började genast leta. Nu har jag inte riktigt kommit så långt att jag köpt ett par men det ligger väldigt nära. Inte för att jag kommer att studsa ut på morgonen kl 5 och springa en runda utan för att jag i stort sett alltid går barfota sommar som vinter. På jobbet har jag stora klumpiga skyddsskor med skyddshätta och spiktramp och det är så skönt att inte ha något alls på fötterna övrig tid.
Är det nu så att man får starkare ben och bättre balans att gå i dessa är det värt alla pengar( de kostar 1000-1300, lite beroende på utformning)
Jag tror de skulle fungera bra även när jag masserar, då jag oftast är barfota för att få rätt känsla.
Det känns inte riktigt seriöst att tassa runt barfota just då!

PS om Zonterapi

I PS nr 7 finns en av de absolut bästa artiklar om Zonterapi jag någonsin läst!
Artikeln handlar om en tjej vid namn Rebecca som fått hjälp mot sin födoämnesallergi. Hon berättar hur hon upplevde behandlingen, Arne Hamberg lärare på Axelssons i Zonterapi berättar om Zonterapins historia och utveckling och verkan. Allt lättsamt och fullt begripligt. Även om ingen just kan förklara varför det fungerar. Nu är det ju även så att alla inte svarar på behandlingarna eller så är det så att de inte är helt ärliga eller har för bråttom med att få resultat.
Just nu har jag en kund som kommit till mig med tinnitus, stress samt sömnbesvär. Redan efter en Zonterapibehandling samt en behandling med Taktilmassage har vi motat Olle i grind. Sömnen har blivit så mycket bättre, att även hans Tinnitus lugnat ner sig betydligt. Vi räknar med några täta behandlingar till och senare underhållsbehandlingar med jämna mellanrum.
Han fick även med sig några startpunkter på några meridianer att trycka på själv för att hantera sina begynnande migränattacker, även detta har fungerat trots att läkarvetenskapen påstår att inga meridianer finns.

fredag 6 augusti 2010

Mycket händer

Har som hastigast skummat igenom en massa artiklar i tidningar och bloggar jag vill kommentera. eftersom jag inte behöver vara kartläsare i morgon, tror gubben hittar till Tumbo utan att köra vilse, alldeles på egen hand. Tänkte jag blogga lite under färden. Bäst att ladda datorn.

Mc Donalds besök

Vi har varit på Husbilsjakt idag, hittade 1 bestämde oss glatt medan vi satt där fick vi beskedet att den var såld, säljaren blev lika snopen som vi. Hastade till nästa ställe hittade en , klev in tyckte åh denna var till och med bättre än den tidigare och bättre pris den tar vi. Då sticker säljaren in huvudet genom dörren och säger hej den här sålde jag precis! Vilket innebär att vi får ta en tur i morgon med. Längre bort, fast nyare bil det är bara att hoppas på att den är kvar!
När man är ute så där oplanerat med vår husbil har man ingen mat med sig och mot mina principer blev det ett Mc Donalds besök. Gubben tog en QP och jag en sallad. Till den faktiskt goda salladen var det krutonger ( de gick bort, likaså brödet) samt en sliskig dressing som var av det absolut värsta slaget med en innehållsförteckning längre än innehållet i plastförpackningen.
Low Fat Salads Plus Caesar Dressing
Ingredienser:
Vatten, ättikssprit, socker, ost, (5%)(innehåller mjölk, salt, antidoxidationsmedel E331 (natriumcitrat), vegetarisk löpe, äggprotein), naturell yogurt, stabiliseringsmedel (innehåller modifierad majsstärkelse, koncentrerat vassleprotein, E440 pektin, E415 xantangummi, E401 natriumalginat, E412 guarkärnmjöl), salt, sojaolja, worcestersås (maltvinäger, melass, vatten, lök, salt, tamarind, kryddor, vitlök, citronjuice), vitlök, svartpeppar, färgämnen(E171 titandioxid,E150c sockerkulör), konserveringsmedel E202 kaliumsorbat, oregano, lökpulver, rosmarinextrakt, citronsyra.



Den såg hur skum ut som helst och var definitivt oätbar, alltså gick den bort den också. Som tur var hade vi varit i Boxholm och köpt massor av alla deras olika sorters ost så lite påfyllning av fett blev det när jag kom in i bilen. Tur det annars hade min mage protesterat alldeles våldsamt vid det här laget.

tisdag 3 augusti 2010

Tur jag inte är ensam

Som företagare håller jag på att bli tokig på alla som ska lura på mig allt möjligt från telefoner till annonser m.m.
Denna fråga i dagens NT riktar sig till privatpersoner men jag känner mig trygg med att de allra flesta är lika irriterade som jag.


Vad tycker du om telefonförsäljare?


Pest och pina. Lagstiftningen måste skärpas. (98%)


De stör inte mig (2%)


Bra att de finns, man får ofta bra erbjudanden. (0%)




Frågan startade 2010-08-03 10:03.
Totalt har 120 personer svarat på frågan. klockan 10:39