tisdag 26 oktober 2010

Steg och ännu mera steg

Gör att man inte hinner blogga i alla fall. Jakten på att försöka hinna "gå från Söderköping till Gotland"  på 4 veckor gör att det blir svårt att hinna med något annat än att gå, jobba, gå och sova.
Nu ska jag dessutom på kurs 2 dagar det kommer att innebära att jag får gå ännu mer på kvällstid.
Bara att ta nya krafter och skriva om allt jag hört på tv de senaste dagarna. Allt från bakterier och bäst före datum till Forskarna som påstår att Gmo är världens frälsning.........

torsdag 21 oktober 2010

Man blir glad

Man blir extra glad när man läser att man i alla fall gjort något rätt i sitt liv.
Hittat på äldsta dotterns blogg:
 För övrigt vill jag säga tack till mamma och pappa som aldrig någonsin hade lättprodukter hemma, utan lät oss ungar äta fullfeta produkter och redig mat. Tjock har jag varit en gång i mitt liv och det var, som jag skrivit tidigare i bloggen, först när jag träffade min man och började äta lightprodukter och fettsnålt.

Min Favorit krönikör

På Annika D:s blogg hittade jag en länk till Kvällsposten där min Favoritkrönikör skrivit om LCHF.
Jag har i åratal köpt Hemmets Veckotidning för att kunna läsa Wictorins goa krönikor som så ofta handlat om mat och hans förhållande till mat och hans stora kroppshydda. Nu har han kommit på andra tankar än det eviga bantandet . Läs gärna: http://kvp.expressen.se/kronikorer/wictorin/1.2178694/fet-mat-far-overviktiga-att-tappa-kilona

Annika D söker

Annika D söker en Dietist som är för LCHF, de finns tror jag,men är väl sällsynta. Min mans distriktssköterska tyckte det var intressant med LCHF alltid något positivt.
Hörde något på Radion i går där en Nutrionist samtalade i sportradion. Å ena sidan var hon negativ till allt godis och sötsaker personen hon Coachade men å andra sidan var det något annat han skulle stoppa i munnen var 3 timme. Var det inte frukt så var det fil eller yougurt eller mackor. Suck! har klarat mig fint på bacon och ägg, en entrecote med kryddsmör och nu på kvällskvisten lite revbenspjäll och provencalkryddad Creme Fraiche. Inga svackor och massor med motion!

Ny info från Äkta Vara

Äkta vara retar sig med rätta på att Matsajter struntar i märkning.
På Äkta vara kan man läsa om detta:
Ost, korv sylt, färdigmat. Först när maten står i hallen får du veta vad den innehåller. Då är det så dags att välja bort tillsatser, industriella eller allergiframkallande ingredienser. Äkta vara anmäler nu den bristande märkningen i internetbutiker till Livsmedelsverket.

Har aldrig handlat på en nätbutik men det stämmer säkert att det inte finns någon information om de varor de har till försäljning. Man får ju ha förstoringsglas och tålamod för att läsa en innnehållsförteckning när man står i affären så vem har tid/lust att skriva ut den så man ser vad man handlar på nätet.

oj oj vad trött man blir på STEG

Det kostar påatt ligga på topp. 4:a av 470 lag i Sverige just nu och det är 18 dagar kvar!  Jag kommer att vara utsliten när vi kommer i mål, men ska man gå till Gotland och inte ens är framme i Oskarshamn än ( dit kommer jag i morgon om allt går som beräknat) det är kul att vara med i denna Stegtävling men inget man kan pyssla med varje dag året runt då hinner man inte med något annat. Idag har det varit massor med motion, promenad, promenad i flera timmar och annat tufft arbete, så jag är totalt slut........Ledig dag, glöm det de är tuffare än alla andra jobbdagar.
Förbereder nu min morgonpromenad på 3 km kl 6 i morgon bitti, lagom start på dagen eller hur!?

söndag 17 oktober 2010

Hittat på kolhydrater i Fokus....

CitatFrån Kolhydrater i Fokus:
Aldrig mer kollisar...
Jaha, fuskade rätt gott den sista veckan.
Ätit naturgodis var och varannan dag, och avslutade veckan med ett restaurangbesök där jag åt tre rätters, vitlöksbröd med tsatsiki, kyckling med baconmousse och klyftpotatis och avslutade med chokladmousse, grädde samt jordgubbar. För att inte tala om all söt cider jag drack.
Men aldrig mer!!
Jag är trött som om jag håller på att bli sjuk, har ont i huvudet och får inget gjort över huvudtaget idag . Jag vet att jag har varit sådan här förut innan jag åt LCHF, men inser nu hur jäkla gott jag har mått på LCHF-maten.
Fy sjutton, känns nästan som om jag har en allergisk reaktion mot allt jag har ätit.
ALDRIG MER!!!!

Jag skulle ha kunnat skriva det själv. Efter allt promenerade varje dag så kan man bli väldigt törstig. Hade lite kolsyrat vatten smaksatt med Flädersaft. Saften Är Brunnebys koncentrerade och innehåller inte speciellt mycket socker och det funkar bra att smaksätta med. Men och ett stort men, det går bra till mat men absolut inte att dricka 2 glas för att man är törstig. Jag fick sådan fruktansvärd halsbränna att jag inte kunde sova. efter 2 hemska timmar ( hade glömt hur illa det var förut) traskade jag upp ur sängen och drack ett stort glas grädde och blev botad och somnade gott....Aldrig mer kommer jag att stoppa i mig kolhydrater medvetet....bortsett från en fruktsallad med grädde då och då.
Dessutom har jag ju samma erfarenhet av vanlig alkoholfri cider, när jag drack sådant förr i världen blev jag som bakfull med fruktansvärd migrän och var totalt väck dagen efter. Nu mera fattar jag, för mycket kemikalier och kolhydrater, då för 10-15 år sedan gjorde jag det inte.

fredag 15 oktober 2010

Flera steg

Namn: Iggelina Lagnamn:  Kolmården 3


Min placering: 339 (av 3897) Mitt lags placering: 19 (av 469)

Mina steg: 69430 Mitt lags medelsteg: 295259

Tävlingsdagar kvar: 24       Alla steg i tävlingen: 134012336

Dagens steg 17025 mycket beroende på att jag gick 6,5 km när jag kom hem samt att hissen var trasig på jobbet. Vi ligger lite taskigt till i lagtävlingen då 2 av mina lagkamrater ej lagt in sig i dag och den tredje är på golfresa utan dator och inte lagt in ett enda steg än.
jag ser framemot när det rasslar till......
Allt annat blir lidande men det ska nog bli några tusen till i morgon.

tisdag 12 oktober 2010

Steg, steg, steg och några jättekliv

Just nu har vi stegtävling på mitt jobb. Jag tycker jag går och går och går men hamnar" bara" på 11-12000 steg per dag , hur långt går/springer de som lyckats få i hop 51 000 steg/dag? Tränar väl hårt och springer två mil om dagen minst eller? Man ska ju hinna jobba också helst..........I morgon får jag väl kliva runt och inte ta hissen en enda gång på hela dagen, blir lite svårt att släpa alla vagnar upp för trapporna bara.
Synd att det är så mörkt och där jag bor finns inga gatlysen det är taskigt, de som bor i stan kan ju ta en morgon och kvällsrunda i godan ro.

Olika Åsikter

Idag kan man läsa på bloggarna om någon Nutrionist som sågar LCHF. Mina nära bekanta som tagit till sig  mina ord och mitt tjat och blivit av med diverse diabetesmediciner och dessutom fått bekräftat på vår Vårdcentral att det är ok för diabetiker med LCHF. Men märk väl bara av den ena av de 2 diabetessköterskorna som finns där, dessutom är det så att hon  själv äter LCHF och mår bra.

tisdag 5 oktober 2010

Helgens Lchf konferens-igen

Har ju lovat ett lite utförligare inlägg från Lördagens konfernes på Åsö Gymnasium i Stockholm. Efter att ha skummat mina anteckningar så kommer dess guldkorn.
Skaldemans citat:
Meningen med livet är döden.
Mitt mål i livet .......är att vara mätt när jag dör! samt att vara frisk när jag dör!
Lev som ettt Lejon ät bara sånt som rör på sig....Linne trodde att svamparna rörde på sig om natten, alltså är svampar ok föda.!
 Lovar mer när jag lyckats flytta över bilerna från nya telefon, datorn och telefonen är inte kompisar just nu.

Dagens glass

Dagens stora samtalsämne på fiket var inlägget hos Annika Dahlqvist. Glassen från Alvesta  kallad bättre Gräddglass. Bättre gräddglass ? vad gör då alla skumma ingredienser i glassen?
Mjölk, Grädde, Glykos, Socker, Cocosfett, Stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), Emulgering (veg. mono- och diglycerider, karregenan, karboxietylcellulosa, natriumalgenat), Naturidentisk Arom, Vaniljstång
Nej tacka vet jag Sänkdalens Glass , om jag ska äta glass äter jag hellre med lite socker i och naturliga råvaror än en massa skumma tillsatser som inte har i glass att göra.

söndag 3 oktober 2010

LCHF konferans

Jag hade ju glatt lovat mina läsare att jag skulle blogga från konferensen, ack vad jag bedrog mig. Det var så intressant att jag kom på att det var stört omöjligt att slänga upp datorn där och skriva och försöka hänga med i allt på samma gång.
Nu skrev jag lite i min anteckningsbok och hoppas att jag kan tyda min kråkfötter för ett kortare samman drag.
Annika, Andreas föredrag har vi hört tidigare. Sten-Sture Skaldeman förgyller tillvaron med sina utsvävningar och utvikningar, många leenden och glada skratt. ett kort utdrag kommer i ett annat inlägg. Detta gäller också eftermiddagens talare Jan Hammarsten samt Sanna Ehdin. Jan Hammastens föreläsning var en av de intressantaste jag lyssnat på. Dessutom känner jag ännu mer att vi är på rätt spår. Anser han att man kan mota prostatacancer med mindre kolhydrater gäller det ju för all cancer. Skönt att tidigare fettskraja Sanna vänt. som sagt mer info kommer likaså bilder.