torsdag 27 september 2012

Föreläsning om ögonens sjukdomar

I tisdags var jag i Linköping och lyssnade till en helst underbar läkare vid namn Laszlo Galanthai-Fekete.
Allt han sa var enormt intressant och verkligen värt att veta, dessutom hade en positiv inställning till Alternativ medicin samt en fullkomligt uppriktig inställning till forskare och läkemedelsföretag.
Blåbär , blåbär och vitamin A vitamin E  Selen och Zink några ämnen man bör se till att få i sig om man vill behålla en någolunda bra syns.

Kan då meddela att jag sedan en tid tillbaka äter 2 tsk med torkad blåbär till frukost. Helt plötsligt tycker jag inte att det är jobbigt att köra i mörker längre. Bara att fortsätta med blåbären och se till att man får i sig det andra .

En vecka 2012

Under denna vecka har vi läst eller hört om:
 Äpplen som ratas för att de inte ser ut som de läskigt "perfekta" äpplena fyllda med kemikalier och utan smak från utlandet.
Höns som eldas upp för att det kostar för mycket att slakta och sälja som fullt ätbar människoföda, de är tom för dyra att göra hundfoder av!?
Har hört sjukhuspersonal uppmana sina vänner,ni måste bara vaccinera er, snart är influensan här!
Rasa i vikt utan vete....lugnare mage och mindre gasutsläpp.


Vad säger man?  Återgå till naturen och låt den naturliga smaken bestämma.

tisdag 18 september 2012

Tur man är över 55

Har egentligen massor jag kan kommentera men tiden räcker inte till, men detta måste jag bara skriva om.

Över 55? Grattis - du är friskare än de yngre 

min misstanke om  att vi i vår generation kommer att leva mycket längre än de som är någon generation yngre kanske inte är så fel. Har aldrig mött så många sjuka människor, så många som äter så mycket dålig mat, äter så mycket godis, frossar i socker och söta drycker  eller häller i sig massor av light produkter , med mycket tvivelaktiga ämnen som nu. Allt detta bidrar säkert till att många yngre är så sjuka hela tiden.

Tror inte så mycket på att Citat: – De äldre är strängt lutherskt uppfostrade och har fått lära sig att man ska arbeta i sitt anletes svett även om man är lite krasslig, säger Lars Hjalmarsson, 59 år, till TT.

Är man sjuk är man väl och jag tror nog att vi äldre har erfarenhet av att det inte är så lyckat att gå till jobbet och vara sjuk. Man smittar andra och det tar längre tid att bli frisk!

lördag 8 september 2012

Ännu en Kursdag

Trött , trött och lite hungrig. Ytterligare en dag med korvstoppning  med 3 D Zonterapi. Så ytterligare en dag i morgon. Efter så många timmars behandling kan man fundera på hur reaktionen blir.
Rapport kommer om några dagar.
Sen får jag  fundera på om jag ska kosta på mig att gå hela den 1-åriga kursen. Måste ju läsa in - Basmedicin först , men det kanske går! Det värsta är ju att jag måste jobba samtidigt. Får se hur mycket ork som kan skramlas ihop under vintern.

fredag 7 september 2012

Fuskprodukter, måste bara dela med mig...

Ja, så är det måste bara dela med mig av detta hämtat på Äkta Varas sida. Även jag har märkt att det dyker upp fler och fler tvivelaktiga produkter speciellt på "mjölkproduktshyllorna"
Måste trots nedanstående rekommendation AV ATT ALLTID KÖPA 40% GRÄDDE så har jag hittat 40% grädde på Lidl som innehåller förtjockningsmedel.
 Fuskprodukterna breder ut sig på hyllorna
 
Äkta vara. 3 sep 2012.
Gräddsubstitut[Kicki Theander]


Coop i Nacka Forum erbjuder många produkter inom fuskgräddekategorin. Becel och Milda tävlar med riktigt smör, äkta grädde och olivolja och har en fördel i det låga priset. Många orkar inte fundera över vad de köper.


De här produkterna erbjuder bekvämlighet. Låt mig belysa varför jag kallar dessa för fuskprodukter. Först två exempel på vad sådana här produkter kan innehålla:

"Becel Mat 15%" innehåller följande ingredienser: Vatten, skummjölk, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, kärnmjölkspulver, förtjockningsmedel (E1442 tapiokabaserat), emulgeringsmedel (E435), stabiliseringsmedel (E461), E451), färgämne (betakaroten).

"Milda mat" som också innehåller 15% fett innehåller följande: Vatten, skummjölk, kärnmjölk, vegetabiliskt fett, vegetabiliskt olja, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (metylcellulosa, xantangummi), emulgeringsmedel (polysorbat 60), socker, arom, salt, färgämne (betakaroten).

Eftersom produkterna inte har något med grädde att göra får de inte kalla dem för det. Därav den något konstiga beteckningen ”Mat”. Man kan i och för sig fråga sig hur de kom fram till den. Pest eller kolera är min första tanke. Skulle jag tvingas välja mellan dessa skräpprodukter skulle jag välja Becels produkt eftersom de inte innehåller socker och aromer. Förtjockningsmedel och modifierad stärkelse är samma sak. Modifierad stärkelse har egentligen alltid en E-nummerbeteckning, men den behöver inte anges på förpackningen.


Milda väljer i högre utsträckning att skriva ut funktionen på tillsatsen istället för E-numret, vilket också är lagligt men försvårande för konsumenten. Förutom de många tillsatserna, kan man nog utgå ifrån att oljorna i de här produkterna är varmpressade och behandlade många gånger så att man får bort smaken. Dessutom är det intressant, tycker jag, att man aldrig får reda på ursprunget på vegetabiliskt fett och vegetabilisk olja.


När jag ringt runt och ställt frågor om det får jag i 9 fall av 10 svaret (ofta efter några veckor) att det är palmolja. Palmoljan kommer från palmodlingar som står på regnskogsskövlad mark. Den höga efterfrågan på billig palmolja leder till att alltmer regnskog avverkas för att kunna odla palmer. Stötta inte den utvecklingen!

Vad ska jag köpa istället kanske du frågar dig nu? Köp äkta vispgrädde med 40%-ig fetthalt (den är tillsatsfri), naturell crème fraiche med 34% fetthalt, olivolja, riktigt smör, rå kokosolja och vanlig mjölk. Använd de feta mejeriprodukterna, men använd mindre och späd ut med vatten eller mjölk.


Kicki Theander, styrelseledamot i Äkta vara

Fett och fett

Lyssnade även till ett inslag på morgonprogrammet på Tv 1 i morse , där de på Livsmedelsverket hänvisade till någon finsk studie där varnade för mättat fett.
Det är ju som det är, och man tror vad man vill om den saken men varför sätter man 1 person från Livsmedelsverket, som måste försvara Livsmedelsverkets ståndpunkter. Samt en medicinjournalist från DN ( tror jag att det var) på att svara på detta påstående?
Jag vill ha en vettig forskare som kan redogöra för hur de har gjort studien samt vilket underlag de haft för att komma fram till detta. Hur stressade har personerna varit? har de rökt ? har de motionerat? ätit mediciner? ärftliga faktorer? dricker de? äter de massor med kemikaliefylld mat förövrigt? Ja listan kan bli väldigt lång...

Zonterapi 3 D kurs

Första dagen av kursen i 3 D Zonterapi är nu till ända. 2 dagar kvar att njuta av. Dagens festligaste och mest skumma känsla var när 2 personer jobbar på varsin fot.
Blev även intresserad av en kanna för att rena vattnen från kemikalier och läkemedel. Det blir nog att inhandla en sådan.

onsdag 5 september 2012

Ny inköp

Nu är förra årets mest önskade ......men som då var slutsåld precis överallt. Nu lyckades jag köpa sista exemplaret  på Claes Ohlsson.
Frukt och Svamptorken

Det kom ett mail

Det kom ett mail från sonen som snart bott i England ett år....


Synd att Sverige ska vara ett så konstigt och långsamt land.
Vi gick till sjukhuset för att skriva in oss, i receptionen fick vi tid för rutinkontroll redan dagen efter.
Det gick snabbt och hör och häpna, läkaren var en socialt kompetent person, som det gick att prata med.
Alla jag haft och göra med i Sverige har antingen varit otrevliga eller gett sinnessjuka intryck.
Dessutom är sjukvården gratis här,  jag var nästan chockad när jag gick därifrån, vilken service.

Ett sätt att kringgå långa väntetider i Sverige är om du "överdriver" tillståndet, att du åker in "akut", så de måste ta in dig omedelbart.

Vem påstår att vi alltid är bäst på allting?