onsdag 27 februari 2013

Här smyger vi in allt möjligt

Läste just om att det finns vete, aspartam samt ginseng i det tobaksfria snuset. Ett onyttigt mot ett annat!

måndag 25 februari 2013

LCHF bilagan

Ja så var tidningen ute under denna vecka... LCHF bilagan av Expressen

Mera hästkött

I morse läste vi IKEA reklam i tidningen. Köttbullar och potatismos 19:- !
Vi skämtade lite om hästkött och funderade på hur man kan sälja köttbullar  (vad är de gjorda av knappast en massa kött hahaha) och potatismosen vad är den gjord av.???? någon halvtimme gick och vi satte på radion och vad hör vi?
Att hästkött hittats i Ikeas köttbullar!
Ät inte färdiglagad mat om ni vill vet vad ni stoppar i er.

Kostdoktorn på radio Östergötland

Satt på jobbet och slölyssnade på radion som jag hade på i bakgrunden. Aha den rösten känner jag igen och började lyssna på riktigt. Kostdoktorn!  Frukt är (o)nyttigt godis!

fredag 22 februari 2013

Dagens katastrof kost

Dagens katastrof kost är Musli.... och kemikaliecocktailen av allt vi får i oss genom mat och olika ftalater och annat i plast t.ex

Musli med höga sockerhalter men inte ett ord om att de olika muslisorterna har en kolhydrathalt på 55-70 g / 100g  alltså 55/70%

Rössner försvarar sockret!

Nyheterna har denna vecka en kampanj mot socker i maten. Musli och i dag dietpulvet. Men men Professor Rössner tycket att det helt ok att dessa pulver innehåller det de innehåller. Det har gått bra i 30 år var hans svar. Suck...vad har gått bra i 30år?

tisdag 19 februari 2013

Dags igen - varför angripa LCHF och GI

Varför måste man hoppa på naturlig mat så fort det kommer larmrapporter om att Bröstcancer ökar. Jag skulle gärna vilja se vad dessa personer har stoppat i sig i hormonväg, vilka övriga mediciner, vilka övriga kemikalier de glatt och oftast stoppar i sig utan att reflektera. Hur deras egna hormonnivåer ser ut och hur deras socker/kolhydrat intag ser ut.

måndag 18 februari 2013

Ännu en ovärdelig produkt

Aloe Propolis Creme är utmärkt för torr hud. Den är både mjukgörande och återfuktande och absorberas snabbt av huden.
Den kan användas över hela kroppen, både som hand- och fotkräm och som dag- och nattkräm. På vintern är den perfekt, eftersom den inte innehåller något tillsatt vatten.

Bra för torra partier på din kropp är supernöjd!

Aloe Ever-Shield DEO

Här kommer presentationen av produkten:
Tack vare att den innehåller hudvårdande Aloe Vera Gel kan den appliceras direkt efter tvättning, rakning och vaxning utan att det svider på huden. Till skillnad från många andra deodoranter innehåller inte Aloe Ever-Shield aluminiumklorid. Tack vare sin form – praktiskt stick – och konsistens är Aloe Ever-Shield lätt att applicera. Den har en mild doft och ger inga fläckar på kläderna.
Jag kommer aldrig att använda något annat i framtiden.

Modiga föräldra som gör rätt..

Hittade ett inslag som tyvärr var gammalt,  en artikel och ett inslag på TV 3 om familjen som till alla "förståsigpåares" fasa matar barnen med LCHF! Heja familjen Cecilia och Fredrik med barn. Ska se om det kan finnas i någon gömma.

Hästkött- nåt ont har alltid något gott i släptåg...

Nya larm om hästkött i olika färdigrätter, maffiametoder och lurendrejeri. DNA undersökningar.
Det var väl på tiden. Det hemska är väl inte att det är hästkött i varorna. Det hemska är väl att vi inte kan vara 100% säkra på vad det egentligen är i maten även om vi lusläser på förpackningen.
Alltså har vi inget annat val än att börja laga vår mat från grunden. Då vet vi förhoppningsvis vad vi stoppar i oss.

tisdag 12 februari 2013

Djupdykning

När jag nu var på Itrimssida hittade jag något mer intressant. Vem vill äta detta och vad är det?
skulle jag skriva men det blev inget med det! kan inte kopiera deras innehållsförteckning på Itrims pulver och soppor. Det är illa men det finns inget av värde som är vettigt att äta i deras produkter ur mitt sätt att se i alla fall. Återkommer med mer i frågan.


 


Viktväktarna-Shirley Clamp

Det hade man väl kunnat räkna ut! Att allt var ruffel och båg, man ska aldrig tro på reklam om man inte känner personen och vet att den/de pratar sanning förstås.

söndag 3 februari 2013

Linslus eller ?

Jag är ingen vän av att befinna mig framför kameran, men ändå kunde jag inte säga nej när jag fick ett erbjudande om att vara med i en artikel i Expressens LCHF-bilaga.
Jag och Linda fotoassistent

Vänta vänta

Fotograf Niklas som trängt sig in bakom charkdisken

Var blir det bäst?

Så fånig man känner sig när man står bland kameror och lampor mitt i Hemköp och ser ut som det vore det naturligaste i hela världen något man gör varje dag!

Bars

Jag har aldrig förstått syftet med bars. Sitter nu med ett prov från ITRIM som vi fick igår.
Enligt informationen är:
Itrim Balance bar är ett nyttigt mellanmål med mycket fibrer, protein och endast 130
kcal. Kombinera med en välbalanserad kost och motion för en sund livsstil.
Ingredienser: Mjölkprotein, invertsockersirap, mjölkchoklad (18%) (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), arom), glukossirap, oligofruktose, sojaprotein, sojaolja, lågfett kakaopulver, glukos, arom, emulgeringsmedel (sojalecitin).
Innehåller mjölkprotein, laktos och sojaprodukter.
Kan innehålla spår av gluten, vete, nötter,jordnötter och sesamfrö.

Känns inte som det är speciellt många nyttigheter här inte! Framförallt väldigt mycket sockerprodukter av allra värsta sorten.

Expo Hälsa och Träning - Linköping


Under lördagen tog vi en tur till Linköping för att kolla på Hälsa och Tränings Expo.
Vi var där mest för att lyssna på ett föredrag om Örter men även för att titta runt lite. Hittade några produkter som kan vara av intresse men måste prova dessa först innan jag uttalar mig. Det fanns mycket intressant att titta på. TREVLIGAST VAR LINKÖPINGSMONTERN, vi som sällan är  på något annat ställe än IKANOHUSET eller BILTEMA när vi är i Linköping fick lite matnyttigt med oss hem och kommer definitivt att ta vår folder i handen och ta en rundtur i staden framåt vårkanten.
Förövrigt slås jag av alla dessa pulver och bars som man tydligen måste stoppa i sig om man tränar!
Varför? Vad är det för fel på riktig mat?
Återkommer till detta i ett nytt inlägg då jag ska grotta ner mig i ITRIMS bars som smakar fruktansvärt illa. Ja, inga andra bars var goda de heller.
Det som smakade bra var de produkter som HOLISTIC hade som provsmak.