fredag 14 maj 2010

Matfusket tar i dag upp Gurkmeja

Matfusket tar i dag upp kryddan Gurkmeja och då påminner jag mig om vad jag hittade och skrev om Gurkmeja för några år sedan.
Gurkmeja.
En rågad matsked gurkmeja om dagen kan stoppa ett stort antal sjukdomar. Få studier gjorts på människor men studier på djur har goda prognoser, på inflammationer, cancer och alzheimer. Kryddan, som ger curryn dess gula färg, är dels en mycket kraftig antioxidant, som ger skydd mot fria radikaler som kan skada celler och molekyler i kroppen. Dessutom innehåller den curcumin, som på flera olika sätt hämmar inflammationer.- För hög inflammation i kroppen orsakar många kroniska sjukdomar. Rekommendationer på en rågad matsked gurkmeja per dag till den som inte vill vänta på resultat från kliniska studier.
Som i stort sett alla hästägare vet Gurkmeja fungerar alldeles utmärkt på hästar med inflammationer alltså borde fungera bra även på människor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gurkmeja är lite av en uråldrig kur som alltid fungerar.Ta en tsk en till två gånger om dagen så stoppar du verk och inflammation, samt en rad andra misstänkta sjukdomar.
/Matfusket