Tittade in hos Anna Halle´n där hon berättar om de naturliga gifter som finns i våra ätbara växten och i spannmål. Det var sånt jag inte visste. Inte konstigt att jag får magsug och mår dåligt av att äta vissa saker som vissa grönsaker och bröd. Saxar lite från hennes sida , blir ni nyfikna och vill ni läsa allt tryck HÄR
Ska vi äta 6-8 skivor bröd per dag? Är bönor och linser hälsomat?
Lektiner är ett gift (faktiskt ett protein) som växterna har för att slippa bli uppätna. En frukt vill bli uppäten för det är det bästa sättet för plantan att föröka sig på. Frukt har därför inte dessa lektiner.
Ett annat problem är att lektiner ökar tarmslemhinnans genomsläpplighet för främmande substanser. Många hävdar att detta leder till autoimmuna sjukdomar.
Var hittar vi dessa spännande Lektiner undrar jag då genast?
I alla bönor som t ex sojabönor potatis, jordnötter, frön och i våra sädesslag.
Nästa fina ämne är Fytinsyra:
Fytinsyra finns i alla våra sädesslag och binder tyvärr upp mineraler som järn, kalcium, magnesium och zink. Därefter kan kroppen inte ta upp dem utan de passerar rakt igenom kroppen.
Sen kommer min stora fasa här i världen som ställer till oreda i våra magar, Gluten.
Gluten är ett växtprotein. Ibland står det att det är en lektin, ibland att det är närbesläktat med lektinerna.
Hur som haver en giftig lektin eller inte, magen protesterar vid varje tillfälle!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar