Hittat på ÄktaVara
Trots uppmärksamheten kring klimatsmart och närproducerat livsmedel äter vi i Sverige allt mer utländskt kött, enligt Sveriges Radios Ekot.
Nästan 36 procent av grisköttet, 51 procent av nötköttet och 39 procent av fågelköttet vi svenskar åt under 2011 var importerat.
. Om jag minns rätt är Sverige ett av de länder i EU som lägger minst del av sin disponibla inkomst på mat, säger Åsa Lannhard Öberg.
Merparten av köttet importeras från Tyskland, Danmark, Irland och Holland.
Enligt en mig nära bekant som själv har en köttaffär i södra Sverige, är det kött vi importerar till Sverige både 2:a och 3:dje sortering och sådant kött de inte själva vill ha!
Om detta är sant är det illa och kanske inte så konstigt att det kan säljas billigt i Sverige trots att det fraktas hit.
Med andra ord köp Svenskt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar