Böcker- Fakta

Här kommer jag att berätta om alla de otaliga böcker jag slukat under dessa årAndreas Eenfeldt Matrevolutionen- bli frisk med riktig mat

Läser jag just nu. Andreas allas vår kära Kostdoktor är en klok man som ger goda råd och förklarar lätt och bra. Lättläst. En bra present till de som inte ännu är övertygade.Anna och Gunvor Lindvall Örter  Mat sinnlighet hälsa skönhet dryck inspiration och väldoft
En av alla mina böcker om Örter och Kryddor, att läsa och bläddra i, få inspiration av alltid hittar man något eller något man vet men glömt.


Annika Dahlqvist Doktor Dahlqvists Blogg
Min första LCHF bok som gav mig hur mycket kraft som helst, dessutom gav den mig tro på att jag var på rätt spår. Känslan att inte vara ensam med mina ideer om riktig mat och mindre kolhydrater.


Annika Dahlqvist Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa 
Boken jag sträckläste till och från jobbet, på den tiden jag åkte buss 4 timmar om dagen. Ibland saknar jag bussåkandet för hur många böcker hann man inte med då. Å andra sidan finns det ljudböcker, dock få om LCHF. Alltså blir det även andra böcker lästa på resorna även nu.


Annika Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok ( Kokbok)
Plockas fram då och då när fantasin tryter. Lyckas ju aldrig följa ett recept gör allt på mitt sätt ändå och så är det med alla andra kokböcker också, men bilderna och recepten ger mig inspiration.


Annika Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg ( Kokbok)
Plockas fram då och då när fantasin tryter. Lyckas ju aldrig följa ett recept gör allt på mitt sätt ändå och så är det med alla andra kokböcker också, men bilderna och recepten ger mig inspiration.


Annika Dahlqvist Doktor Dahlqvist LCHF Guide och kokbok (Kokbok)
Inte inköpt än ,tror jag,  funderar på om jag verkligen ska ha en Kokbok till!  Det är ju inte en renodlad kokbok det står ju mycket annat nyttigt i den så jag funderar väl ett varv till.Annika Rogneby Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl ( Bakbok)
Har väl aldrig varit någon bagare men faktiskt fått pris i en brödtävling för 35 år sedan , vem kan tro det!
LCHF är ju perfekt när man som jag är Glutenintolerant


Bitten Jonsson Pia Nordström Sockerbomben Bli fri från ditt sockerberoende
En av de första böckerna jag köpte, efter att ha läst boken har jag även varit på ett föredrag med Bitten som är en frisk fläkt med bra och sunda idéer. Det hon pratar om är ju allt det jag hört på någon föreläsning om droger överhuvudtaget. Dessutom är det säkert rätt och riktigt.Frank Nilsson I stället för Doping
Ingen borde få träna och tävla utan att ha läst denna. Ingen behöver Kolhydratladda vid träning och innan tävling. Det var inte tal om sådant på den tiden jag och min kompis tränade och tävlade. Vi åt väl vanlig husmanskost och naturligtvis på tonåringars vis en och annan macka för  mycket på väg till träningen . Pasta och ris var inte vår huvudföda det var knappt vi visste var det var. Pizza fanns inte i vår hembyggd.


 Fredrik Nyström Ät upp till bevis
Fredrik den otroliga professorn som kan göra försök på allt från nötter, godis till vin.
Fredrik är forskare och överläkare vid Linköpings universitetssjukhus, ifrågasätter nyttan av såväl vitamintillskott och grönsaker som träning. En frisk fläkt i en strikt värld och en rolig bok att läsa.


.Gun-Marie Nachtnebel Smörstekt (Kokbok)

Gun-Marie Nachtnebel  Low Carb Guiden ( Kokbok)


Inger Ingmanson Kan man äta sånt?
En underbar bok jag hittat på ett loppis men den finns i nyutgåva.  Naturen är rik på ätbart. Det kommer att ta år men min trädgård ska bli en Örtagård med massor av ätbara och nyttiga växterJenny Reimers Naturlig föda naturligtvis
En av de allra första böcker jag läste om naturlig föda, fanns som nätupplaga redan 2004/ 2005 tror jag . Den var inte riktig klar då, men blev det så småningom. Numera finns den även som riktig bok i min bokhylla och inte bara en massa A4 ark i en pärm. En av de allra bästa böckerna jag läst, för naturligtvis är det så - att vi ska äta vår naturliga föda och inte en massa annat vi inte är gjorda för att bryta ner i kroppen. Jag beundrar de här läkarna som orkar forska och gå emot strömmen.


Johan Frostegård Nästan allt om människan
Johan Frostegård är professor i medicin på KI, specialist i invärtesmedicin och reumatologi samt överläkare.
Han berättar sin syn på vår utveckling och han har saftig kritik av våra nuvarande och hitills fettsnåla kostråd.Intressant läsning

Jonas Colting Jag vill ju bara se bra ut naken
Jonas Colting är Triatlet och tränar och tävlar mycket och med ett minimum av kolhydrater


Jonas Colting Jag vill ju bara se bra ut naken Kokboken
Kokboken har jag, den andra jag läst, små lättlästa pocketböcker. För dem som är intresserade av mat och träning och kan tänka sig att stoppa i sig mycket grönsaker, kött, fisk, ägg, frukt och nötter är den en liten inspirationskälla. Kryddad med vackra bilder och tänkvärda citat.
Här kommer ett:
Som jag ser det, varje dag gör man en av två saker: Bygger sin hälsa eller framkallar sjukdom i sig själv. Adelle Davis ( amerikansk näringsfysiolog med ett ont öga till bl.a tillsatser)
Lars Wilsson Naturlig mat
En bok för alla, en tankeställare

Lars Wilsson Rädda vår mat
Boken alla borde läsa! Vidare utveckling av Naturlig Mat
 Är fortfarande helt såld på boken och jag kommer att läsa om den igen. Det är ju så här vi borde äta, tänka och handla. i Små gårdsbutiker med kontrollerad naturlig mat och gärna vilt. Inget storskaligt, inget Genmodifierat eller något som är uppfött på GMO .


Lars Wilsson Välfärdens Ohälsa


Lars-Erik Litsfeldt Diabetes Inte
Boken jag lånat ut på jobbet och som snart är sönder läst. En del av våra Diabetiker har inte bara läst den 1 gång utan 3-4 ggr innan de lämnat över den till nästa.Kan då även meddela att de lagt om sin kost i den mån deras situation tillåter, och fått ner sina blodsockervärden betydligt. När de senare börjar prata med sin läkare om att det kanske är dags att ta bort sitt Metformin blir svaret. Det är väl onödigt det gör ju ingen skada (!) Ingen skada jag känner många som har väldiga diarreproblem av sitt Metformin då gör det väl skada.

Lars-Erik Litsfeldt Fettskrämd
Även denna bok har jag lånat ut på jobbet och även den är  snart sönderläst. En del av våra Diabetiker har inte bara läst den 1 ggr utan 3-4 ggr innan de lämnat över den till nästa.
Även 3:dje upplagan finns i mitt bibliotek och är lika välläst den.

Lars-Erik Litsfeldt och Per Wikholm Ideologin Pengarna och Kostråden
Aj aj aj är det så här det går till när vi blir lurade hela tiden.
Lars-Erik Litsfeldt Ät fet mat - bli frisk och smal med LCHF- Kokboken ( Kokbok)
Insprationskälla och väl använd, Speciellt sidorna med Bearnaise och andra såser och röror.


Lars-Erik Litsfeldt Diabetes? Nej Tack! Guide och Kokbok
Inspirationskälla och den nyaste i samlingen inköpt under Lchf träffen i Trosa.
Lierre Keith Vegomyten - Maten rättvisan och en hållbar framtid
Oj kan det vara så här, har inte läst färdigt än, men det är skrämmande och nyttig  läsning. Har rekomenderat den till en del av mina bekanta som är vegeterianer som ser alldeles för smala, bleka och glåmiga ut.Tydligen kan man göra allt för pengar. Hur världen ser ut efter vi levt färdigt spelar väl ingen roll.


Marie-Lousie Eklöf Gröna Apoteket
Gröna Apoteket hjälper mig när jag har några problem samt när jag ska samla in örter till mina örtteer.Sofie Hexeberg Nytt liv med riktig mat- frisk med LCHF

Jag gillar hennes bok som jag nu håller på att läsa, ett bra register som man kan lusläsa innan man börjar, plocka det som intresserar en från början och när man väl hittat något intressant, fortsätter man till nästa kapitel av bara farten. En riktigt bra bok! Lättläst och lätt förståelig.


Martin Ingvar Gunnilla Eldh Hjärnkoll på vikten
Lättläst bok,  en tankeställare för allaMartin Ingvar Gunnilla Eldh Hjärnkoll på maten

Mats-Eric Nilsson Den hemlige kocken
Borde finnas i varje barnfamiljs hem. Ger en massor av tankeställare och hjälp på traven för att unvdvika de värsta fällorna
Mats-Eric Nilsson Äkta Vara
Även denna borde finnas i varje barnfamiljs hem, dessutom ser jag framemot att få inhandla den nya som dyker upp i augusti.

Mats-Eric Nilsson Döden i grytan. Ny inköpt och ännu oläst, men bläddrat i denoch det verkar intressant.


Mic mc Mullen Naturens läkande kraft
Tänk vad jag läst mig fram till om örter och deras läkande kraft, hur jag hjälp mig själv och mina vänner med att läsa och tipsa om både det ena och det andra.
Med denna bok i biblioteket får man hjälp på traven vid lindrigare besvär
Min allra första Örtabok Inhandlades 1990 och det var nog där någonstans intresset för allt detta började. Det var då, jag fick en halvvild örtagård på köpet vid ett husköp. Det var lika jobbigt som att bygga upp en ny.


Michael Pollan Till matens försvar
Tror jag sträckläste denna bok..... vilket säger det mesta.
Bara omslaget gör att man blir nyfikenPenelope Ody Frisk med örter
Alla mina örtaböcker är till stor glädje. En del glädjer mig precis som mina böcker om trädgårdar och annat i naturen. De ger lugn och ro genom att bilderna är så vackra. De ger mig inspiration att försöka bygga upp något njutbart själv.


Peter Wilhelmsson Näringsmedicinska Uppslagsboken
En bok för nördar, ger uppslag om brister av olika mineraler och vitaminer vid olika sjukdomar.Sanna Edhin Din inre framgång 
Bara  en av Sannas böcker som finns i bokhyllan, har nog alla tror jag, gillar alla men tycker nog att den allra första är allra bäst.
Sten Sture Skaldeman Ät dig ner i vikt 
 Får väl säga att jag i början tyckte det hela var rätt drastiskt, LCHF var ett okänt begrepp när denna bok dök upp. GI kunde vara acceptabelt men ju mer tiden lider ju mer inse rman att alla kan inte äta allting alltid och somliga kan inte äta vissa saker över huvudtaget.Sten Sture Skaldeman GI-Noll - för kvinnor som vill äta sig smala
Tänk om kan man ju tänka 100 gånger om dagen, tänk om jag läst denna lite smartare och inte bara använt denna som uppslagsbok och inspiration för andra
Sten Sture Skaldeman Varför går jag inte ner i vikt
Lättläst och en tankeställare. Eftersom den är skriven i frågor och svar form hinner man knappt ställa sig en fråga själv förrän man får svar. Inköpt under LCHF träffen i Trosa. Träffen som gav oss en kick och efter att ha läst boken en kick till.Raimo Heino Naturläkarboken
Även denna hittad på något Loppis, men finns i nyare upplaga Bra att hämta inspiration ifrån. Bilden visar den nyare upplagan.

Tommy Svensson Handbok för den kräsne konsumenten
Boken ingen kan vara utan.. Detta var den allra första boken jag personligen fick i min hand, som jag försökt sprida till höger och vänster. Dessutom känner jag Tommy personligen sedan många år och känner igen många av de historier han berättar på sina föredrag och vet att de är sanna.


Tommy Svensson Handbok om Vitaminer
Bra att ha som uppslagsbokTommy Svensson Handbok vid graviditet och amningUffe Ravnskov Fett och Kolesterol är hälsosamt .
Jag tror på Uffe och har varit på en föreläsning som han haft och gjorde det hela mer lättbegripligt. På grund av denna bok och diverse artiklar gav jag min vännina rådet att testa att sluta med sina statiner då hon var kvinna, runt 60 och se där , vips mådde hon mycket bättre och blev av med massor av biverkningar. Det är inte värt att stoppa i sig massor av mediciner när man blir sämre.


Uffe Ravnskov Hur kolesterolmyten hålls vid liv
Mera lättläst och greppbar än den första boken, har halva kvar, men snart så .......
Är det alltid så här, att så fort någon får ett annat resultat än det tänkta, blir man undanskuffad och ignorerad? Sen spelar det tydligen ingen roll om man är lekman eller forskare. Är det sen så, att man bekostar sin forskning själv med massor av oavlönad tid måste man ju ha fel. För alla andra som får pengar från multiföretag kan ju inte ha fel, de måste ju få valuta för pengarna. ( hm de måste ju göra företagen "glada") Efter att ha läst denna är jag ännu mer övertygad om att många stoppar i sig medicin i onödan. Varför är många av oss så övertygade om att en läkare kan inte ha fel.
 Ursula Jonsson Nu räcker det
  Har bara skummat lite här och där, ska ta tag i den snart.