Knådrelaxen

Mitt företag Knådrelaxen är egentligen min hobby. Där har jag en tapper skara stamkunder som njuter av att få Takilmassage var 4:de vecka. Jag hoppas ju naturligtvis att de med tiden ska bli flera. Takilmassage är ju en form av massage som passar alla, ung som gammal och speciellt för alla de stressade och de med krämpor. Reumatiker, de med fibromyalgi, strokedrabbade , eller bara allmänt stressade som i  lugn och ro får fart på cirkulationen och lär sig slappna av.

Så här kan man bäst beskriva Taktilmassage.
Taktipro® är originalmetoden av taktilmassage och det är en mjuk massage som verkar via känselsinnet. Taktipro® är uppbyggd efter hudens och nervsystemets anatomi och fysiologi. Beröringen utlöser utsöndringen av hormonet oxytocin, som är kroppens eget smärtstillande medel och ger avslappning. Oxytocin är helt enkelt motsatsen till adrenalin.

Taktilmassage ger en balans mellan stress och antistress. Massagen sätter i gång lugn och ro systemet och ger kroppsliga reaktioner. Omgivningen styr lugnet som hjälper till att sätta i gång oxytocinet. Effekterna har betydelse för vår överlevnad.

Annat som kan ge oss lugn och ro
Mat, gärna fettrik, lugnar och ger god sömn, alkohol gör oss lugna och dåsiga. Läkemedel för att lugna ner oss finns när inget annat hjälper, men inget som håller i längden vilket inte heller alkohol gör.
Fysisk träning, akupunktur, akupressur, massage m.m.
Andlighet,stillhet och bön

Stress är ett försvar mot en hotande fara, detta ger en ökad frekvens i hjärtat, ökad genomblödning i muskler, ökad glukosnivå från levern som ger mer bränsle till musklerna. Luftvägar vidgas, pupillerna vidgas, matsmältningsapparaten påverkas. Stresshormonerna adrenalin och kortisol ökar. Detta är positivt vid fara och då och då under dagen, men inget som ska fylla hela dygnet.

Jag är även utbildad på Zonterapi vilket gör att jag då och då kombinerar när så behövs. Det kan vara så att kunden berättar något innan eller efter och då fyller vi på med lite zonterapi efteråt eller före vilket egentligen är att föredra.

Du kan hitta mer om mitt företag på http://www.knådrelaxen.telebo.se/