Sån är jag

Om mig
Har tagit upp kampen mot alla kemikalier i vår föda. Anser att det är alldeles för mycket konstigt i vår mat, inte nog med att vi har GMO grödor och ett otal tvivelaktiga kemikalier för att få bättre skördar så stoppas det i ett otal kemikalier för att få bättre hållbarhet. Precis som vi inte springer till affären i tid och otid i alla fall och alla har väl kyl och frys hemma, vad jag vet.

Terroriserar min omgivning med nödiga och onödiga råd. Till viss del tillhör det mitt jobb och min hobby men även andra i min bekantskapskrets får en och annan blick när jag tycker det känns lite fel.

Är för så naturliga läkemedel som möjligt. Är övertygad om att naturen kan hjälpa oss på traven. Äter vi rätt behövs inte alla dess otaliga kemikalier som oftast inte gör oss friskare utan bara döljer symptomen tills vi får fler och andra symptom, som i sin tur måste döljas med en ny medikament. Jag känner äldre personer som sitter där, orörliga i sina stolar  och har skyhöga insulindoser och ett otal preparat som ställer till det i kropparna på dem. Det värsta av allt är att de inte vågar säga i från. Nu när alla preparat dessutom blir utbytta på apoteken blir biverkningarna ännu större och vad gör läkarna åt det? Inte är det där de börjar leta i första hand.

Att vi själva stjälper oss genom att inte tänka på vad vi stoppar i oss och våra barn och barnbarn.
När jag nu ska bli mormor kommer jag att bli petigare än när mina egna barn var små, även om jag odlade, bakade, syltade, saftade och lagade maten från grunden och försökte göra precis som min egen mamma hade gjort till oss. Köpte hela och halva grisar och använde allt. Måste väl erkänna att jag inte använde så mycket smör som jag borde gjort och att de fick läsk och godis till helgen. Hemglassbilen kom alltför ofta ibland. Däremot hade vi hela trädgården full av frukt som de kunde smaska på närsom.

 Min övertygelse är att Taktilmassage är det bästa och skonsammaste för alla med någon form av värk, eller alla oss som är stressade på något sätt. Det hjälper t.o.m mig medan jag ger massagen. Man tänker på rörelserna , lyssnar på musiken och vips har det gått en timme då man varit helt i sin egen värld.
 Jag är helt övertygad om att zonterapi och akupunktur kan ge kroppen en kick mot självläkning.

Jag tror att LCHF är den godaste och skonsammaste maten för hela kroppen, vill man bara helhjärtat försöka, kommer man att gå ner i vikt och bli friskare.
Jag är själv Glutenintollerant och har IBS som gör att jag har problem med mjölkprodukter och råa grönsaker. Mjölkprodukter i form av smör och 40% grädde och creme fraiche är som bomull för min mage, medan allt annat gör att det blir kaos, vilket gör att jag misstänker att ju mer vi "förstör" (omvandlar födan för att få längre hållbarhet m.m) påverkar våra magar mer än vi tror.
Under de år jag nu varit relativt strikt med min kost har min mage bara blivit bättre och bättre. Det tar tid för kroppen att läka och det är inget som händer på några månader.
För 10-15 år sedan var jag så dålig att jag i stort sett levde på  kokt potatis med smör, jordnötter och sallad och en och annan kött och fiskbit. Det fungerade inte med några såser eller grytor eller gratänger. Jag jobbade då på ett hotell, hade god lagad mat runt mig dagarna i ända. Kockarna var så trötta på mig som konstant sa: nej det kan jag inte äta till i stort sett allt. Sakta har jag lagt om min kost och testat det som går att äta och det jag  inte klarar av. Slutsatsen blir att KOLHYDRATER är ett skit, de ställer bara till det i magen. Gaser, gaser och åter gaser.
Det absolut värsta av allt, förutom alla mjölprodukter som gör min mage hård och stinn som en kula och förstoppad i all evighet är MJUKGLASS. Mjukglassen är väl så långt i från orginalet man kan komma och ställer till väldiga besvär. Förutom magsmärtor och gaser får jag så ont i akupunturpunkten för magen i örat så jag lätt skulle kunna skära bort örat utan att smärtan blir värre. Det tycker jag är så häftigt.
När jag söker på Mjukglass för att se på innehållet hamnar jag på Wikipedia som skriver så här
Som namnet antyder är den mjukare än vanlig glass, och den tillreds på plats vid serveringsstället med hjälp av en speciell mjukglassmaskin som fylls på med preparat från glassfabriken

Preparat var det ja!

Till er med onda magar kan jag bara ge er rådet , lägg till, dra i från, testa, testa och testa. Man överlever om man bara äter fisk utan något en vecka och kött utan något nästa. Uteslut alla råa grönsaker, ta bort mjöl och fibrer, ät inga konstiga produkter med låg fetthalt och en massa kemikalier ni inte kan uttala. Undvik halv och helfabrikat. Matkontot blir billigare , det tar inte längre tid.
Ni blir bara friskare.

Ja jag tror att spikmattan kommer att göra underverk, jag känner en glädje och njuter av att ligga på den. Några gånger har jag t.om. sovit på den hela natten. Använder den inte varje dag men ofta om jag är trött eller har ont någonstans.

Idéer är livsfarliga om de råkar flyga igenom mitt huvud. Det värsta av allt är att jag helst vill genomföra dem innan jag tappar bort dem eller ångrar mig.

Böcker är ett nödvändigt ont, fråga vem som helst som känner mig, böcker har alltid varit en del av mitt liv. Romaner, deckare, fantasy, faktaböcker, jag har slukat allt. Läser jag är jag inte kontaktbar.Om jag blivit något klokare? Tror inte det, men roligt har jag haft.