söndag 11 september 2011

Citat:Mitt liv kretsade kring att äta djur

Natalia Kazimierska i dagens Aftonbladet : Mitt liv kretsade kring att äta djur.
Vad tycker jag om rubriken? Skum om man sen läser resten av krönikan. Beskrivningen av krogarna i Stockholm och deras inriktning är säkert riktig men utmålas väldigt negativt. Varje krog har sin inriktning och nya koncept kommer hela tiden. Negativismen mot LCHF, trots att den hjälp henne gå ner i vikt är oförståelig.
Andra kanske inte går ner i vikt speciellt mycket men blir friska på många andra olika sätt. Magproblem försvinner, blodsockrets dalar och toppar planar ut.
Citat: Jag är inget stort fan av quinoasallader, men den här hysterin kring att äta döda djur, hur bisarr kan den bli egentligen?
Varför kalla det hysteri att äta kött?
Något som vi gjort i alla tider!?
Förr fick de vara glada om de hittade något att äta, någon fågel, några fiskar, en hare, ett vildsvin lite rötter , bär och frukt beroende på årstid. Idag är vi bortskämda med att hitta allt ät bart dygnet runt och året runt.
Var glada att det finns restauranger, att vi kan handla mat av alla slag i affären och låt de personer som vill vara vegetarianer vara vegetarianer, fiskätare vara fiskätare och köttätare vara köttätare.
Citat: Att gå en kvällskurs i chorizo-stoppning är den senaste trenden bland 40-åriga män i storstaden.
När jag var tonåring var det tradition att hjälpa min mor med korvstoppning efter varje slakt. Något helt naturligt. Fördelen var att man visste vad det var i korven!
Citat:Trots att det är idiotiskt för miljön och kräver allt grymmare uppfödning har vi nämligen fått för oss att kött är ”nyttigt” – fem gånger om dagen.
Vi har faktiskt ett val. Genom att äta närproducerat svensk kött från djur som inte är uppfödda på foder som är transporterat från Brascilien utan sådana djur som hjälper till att hålla vårt svenska landskap öppet . DET KAN INTE VARA IDIOTISKT FÖR MILJÖN -TVÄRTOM

Jag skulle vilja se den som äter Entrecote med bearnaise 5 ggr om dagen 7 dagar i veckan

Inga kommentarer: