onsdag 29 maj 2013

Tur vi har Äkta Vara

Är ju inne på Äkta Vara både nu och då....Citat:
Efter köttskandalerna har matindustrin nu ögonen på sig när det gäller köttråvaran. Dyrt nötkött kan inte längre riskfritt blandas ut med billigt kött som kan komma från häst. Lösningen: blanda ut med sojaprotein  och maximera lönsamheten.


När kött- och charkindustrin nyligen möttes på en mässa i Frankfurt var det inte bara kött som var på tapeten, skriver tidningen Land. stället lanserade flera ingrediensleverantörer olika typer av proteinprodukter framställda från sojabönor, som används för att blanda ut det dyra och sedan köttskandalerna mer noggrant kontrollerade köttet i exempelvis köttbullar eller bolognesesås.


Den amerikanska kemijätten Du ponts dotterbolag Solea hårdlanserade vid mässan sina sojaproteiner, som enligt företaget har "överlägsna fett- och vattenbindande egenskaper". Det gör det möjligt att sänka råvarukostnaderna och "maximera lönsamheten", utan att konsumenten märker någon skillnad i vare sig smak eller konsistens.
Ack ja ack ja tror jag hellre äter HÄST ! men utan antibiotika förstås.

Inga kommentarer: