Är ju inne på Äkta Vara både nu och då....Citat:
Efter köttskandalerna har
matindustrin nu ögonen på sig när det gäller köttråvaran. Dyrt nötkött
kan inte längre riskfritt blandas ut med billigt kött som kan komma från
häst. Lösningen: blanda ut med sojaprotein – och maximera lönsamheten.
När kött- och charkindustrin nyligen möttes på en mässa i Frankfurt
var det inte bara kött som var på tapeten, skriver tidningen Land. I stället lanserade flera
ingrediensleverantörer olika typer av proteinprodukter framställda från
sojabönor, som används för att blanda ut det dyra och sedan
köttskandalerna mer noggrant kontrollerade köttet i exempelvis
köttbullar eller bolognesesås.
Den amerikanska kemijätten Du ponts dotterbolag Solea hårdlanserade
vid mässan sina sojaproteiner, som enligt företaget har "överlägsna
fett- och vattenbindande egenskaper". Det gör det möjligt att sänka
råvarukostnaderna och "maximera lönsamheten", utan att konsumenten
märker någon skillnad i vare sig smak eller konsistens.
Ack ja ack ja tror jag hellre äter HÄST ! men utan antibiotika förstås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar