onsdag 16 april 2014

Har just köpt lite vin i Danmark

Funderar då på om det är lika eländigt med de flaskor jag köpt där som det vin som vi köper i Sverige. Har dock skippat Lådvinerna, har väl aldrig varit så förtjust i något som ligger i plast, men ibland har det varit praktiskt.
Citat från Aftonbladet:
Vinerna kommer till ­Sverige utan flärdfulla namn. Kort och gott kallas det bulkvin och skeppas hit i tankar på 24 000 liter.
En tidigare anställd berättar hur de i vinfabriken bland annat tillsätter gelatin, kaserin eller äggvita för att göra vinerna mjukare.
– I nästan alla vin ­hällde vi i MCR som fungerar som socker, ­säger källan i Hunger.
Till skillnad från ­andra livsmedel finns det inget krav på fullständig innehållsförteckning i alkoholhaltiga drycker.

I min värld, borde väl alla viner ha den smak det har, och tappas på flaskor i sitt ursprungsland.

Inga kommentarer: