lördag 24 april 2010

Kostdoktorn och godisförsäljare

Kostdoktorn har ju varit ute på vift, vet inte om han kommit hem än, askmoln ställer ju till det för var och varannan som är ute och far. Därför är det tryggt att hålla sig på backen och invänta våren och försommarvädret och husbilsstarten.
På hans resa kan vi ju läsa detta om "Godisförsäljare på bantarkonferens." Är det inte bra typiskt, i vår iver att ändå få stoppa i oss det där, som vi innerst inne vet att det inte är speciellt nyttigt, kan vi uppfinna något som vi kanske kan inbilla oss ett tag att det är nyttigt. Då känns det bättre att ta en hembakad kaka på fiket utan en massa tillsatser om man känner att man behöver synda ibland.
Jag måste erkänna att jag syndat idag med halsbränna som följd. Varför? Jo, de hade en tipspromenad på stan och en av frågorna gick ut på vilket bröd som hade kummin i sig. Alltså kunde jag ju inte låta bli utan tog ju de små, små smakproverna och tuggade runt för att få tag på kumminsmaken. Naturligtvis var det det brödet jag inte tog först utan sist och därav halsbrännan. Men det går väl över framåt kvällen.

Inga kommentarer: