torsdag 25 april 2013

Dagens Vuxna sjukare än tidigare

Ja just det, så är det nog...
Det räcker med att man kommer till sitt arbete och ser att det är 3-5 av 25 personer som är sjuka eller vabbar  i stort sett varje dag ! På mitt arbete finns det dessutom personal på plats 7 dagar i veckan.
Artikeln i Expressen lyder så här Citat:
Dagens vuxna är sjukligare än vuxna från föregående generation. Det visar en holländsk studie publicerad i European journal of preventive cardiology.

Enligt studien blir dagens vuxna överviktiga och får högt blodtryck tidigare. Det i sin tur medför högre risk för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar, skriver Huffington Post.
I studien undersöktes personers kolesterol, kroppsvikt och blodtryck med start 1987. Uppföljningar gjordes sedan 6, 11 och 16 år senare.
Forskarna fann att övervikt, fetma och högre blodtryck blev vanligare för varje undersökningstillfälle. Exempelvis så fann man vid första tillfället att 40 procent av männen i åldergruppen 30 år var överviktiga, elva år senare var 52 procent av 30-åringarna det.

När man läser detta inser man ju att vi kanske inte alls kommer att leva längre, det blir inte så många 100 åringar ( inte någolunda friska i alla fall) vi kommer inte att orka jobba tills vi är över 70.....

Om vi inte tänker om och äter riktig mat, inte manipulerar all mat, besprutar våra grödor, ger ger djuren icke artriktig föda och slutar att stressa.

.

Inga kommentarer: