torsdag 4 april 2013

Tandkräm utan flour

Sedan en tid tillbaka använder vi inte tandkräm med flour. För det mesta blir det  lite bikarbonat men det varvas med Forever Livings Aloe Vera Tandkräm
 E 211 Natriumbensoat  och E 407 Karragenan finns även i denna tandkräm, men jag ska ju inte äta tandkrämen och har en förhoppning om att mängden är ringa. Tandkrämen är grön, har god smak och är utan nervgiftet flour.

(Fluor befinner sig i giftighetsgrad någonstans mellan bly och arsenik. Forskning tyder på att fluorider kan orsaka såväl allergier, benskörhet, dental fluoros som neurologiska skador (det senare har bl.a. dr. Phyllis Mullenix beskrivit i sin och medarbetares "Neurotoxicity of sodium fluoride in rats", Neurotoxicol Teratol. 17(2), 1995). 

USA har t.ex. Colgate följande text på sina tuber: "Barn 2-6 år: Använd endast en ärtstor mängd och övervaka barnens borstning och sköljning (för att minimera nedsväljning). Varning: Förvaras oåtkomligt för barn under 6 års ålder, för att förhindra förtäring. Om olycka med förtäring sker, sök professionell hjälp eller kontakta en giftinformationscentral genast."

För visso fick vi väl information om att små barn inte ska använda flourtandkräm när mina barn var små, samtidigt som barnen fick flourtabletter för att bygga upp tänderna och inte få karies!

Inga kommentarer: