lördag 11 december 2010

Julbord på Stegeborgs Hamnkrog



Upplyst träd i hamnparkeringen
Under fredagskvällen besökte vi en av våra favoritkrogar. Stegborgs hamnkrog. Det var en otroligt vacker syn vi möttes av en upplyst slottsruin i vinterskrud. Nästa syn var ett stort vackert upplyst träd på hamnparkeringen.




Dessutom har de under hösten vinterbonat sommarverandan och gjort så fint. Vi kände oss så välkomna när vi skulle äta ett av årets julbord. Julbord är ju en fantastiskt uppfinning , det var ju så man åt förr, speciellt till jul då man slaktade och var tvungen att ta reda på allt. Dessutom är det ju så vi borde äta även till vardags men kanske inte i den mängden man stoppar i sig under ett julbord. Jonas i köket hade lagat till en massa godsaker. Sill i överflöd och då njuter jag. Allt var smakligt upplagt och eftyersom lokalen är liten blir det inga mängder på faten, detta i sin tur gör att man tar bara små smakbitar och kan njuta mer.




Silltallrik

Sen var det en massa annat gott förstås. De som känner mig skulle höjt på ögonbrynen, jag åt  strömming! Har lite svårt för alla små rackarns ben. De försvinner nästan i strömmingslådan, men det finns mängder kvar i inlagd strömming, man det gick att få i sig en lite liten bit.
Kallskuret är alltid kallskuret, men här var det rökt fläskfile och något gravat kött troligtvis oxfilé, hittade inte skylten, men gott var det.
Kallskuret


Det småvarma var i precis lagom mängd med små små , söta ( ja till utseendet) hemrullade köttbullar .
Jansson var perfekt lagom krämig, revbenspjällen mycket goda.


Små varmt



Dessert pannakotta

På Dessertbordet fanns hemgjort godis och pannacotta och den fina ostkakan man inte kan vara utan.


Ett stort tack till personalen för att ni gör det så bra. Det var det i särklass bästa julbord jag ätit jag saknade ingenting!

Inga kommentarer: