fredag 5 oktober 2012

Hormonhicka

 

HormonHicka
-
om balans och obalans i kvinnliga hormoner, om hormoner och humör och om hormonernas påverkan på vikten och formen.

En föreläsning med Therese Renåker  "Kloka råd" i Norrköping i torsdagskväll var helt klart värt inträdet och lite till.Tänk om många fler hade varit och lyssnat på Therese.
Så många fler skulle då ha fått Aha upplevelser. Varför är så få , trots att vi var ett 40-tal, intresserade av sin hälsa och vad de kan göra själva för att må bra och slippa hamna i sjukvårdens våld.
De flesta av oss var väl 40+ och följer Therese blogg och vet vad hon står för, men min önskan är ju att fler skulle tänka på sin hälsa och börja fundera på vad vi gör med våra kroppar.
Det som absolut fastnade allra mest, var det att många av oss kvinnor får en förhöjd kortisolnivå ( ökat stresspåslag) när vi kliver in genom dörren i vårt hem efter arbetsdagens slut!
Jag har faktiskt inte tänkt på det, men det stämmer.
Det är då kvällsmaten ska lagas, diskmaskin ska laddas eller plockas ur, tvättmaskinen ska fyllas, tvätten ska tas om hand, lunchmaten ska fixas till dagen efter, har man barn ska de skjutsas hit och dit, gräset ska klippas, hunden ska rastas , ja vi kan säkert fortsätta i all oändlighet.
Då när vi allra helst skulle behöva sätta oss ned vid ett dukat bord, äta en nyttig vällagad middag, ta en kvällspromenad och bara umgås! Hur ska vi få till det?
Nu väntar vi med spänning på fortsättningarna.
den 25/10 DietDille- om olika dieters påverkan på hälsan och vikten och varför de flesta bara gör dig tjock.
den 15/11 MatMagi- om magbesvär och värk, om diabetes och sockerberoende, om hur mat och näring kan göra dig frisk.


Inga kommentarer: