lördag 5 juli 2008

Upphåsat om koldioxid

I vår familj har vi en terori om att den mängs koldioxid som finns / blir är den mängd som blir och ska vara. Letar man runt lite så får man lite hintar här och där, där det i princip bekräftas att det liksom mycket annat ,är fabricerat för att kunna vara en mjölkko till eget förtagande eller skatter. Det mesta i vår natur sköter sig självt bara vi låter det sköta sig själv och de flesta svängningar är naturliga.
Saxar detta från Annika Dahlqvist , det ger mig också en bekräftelse på att jag tänker rätt när jag försvarar djuruppfödning i naturlig miljö, speciellt nu när alla djur får gå ute och beta gräs och sly igen. Men Alla är vi fanatiska i vår tro.

Jag pratade med en vegan igår. Han tycktes på fullt allvar önska ett förbud mot animalisk matproduktion. Han ansåg att vegetabilisk föda är det som gör oss friska och slanka och det enda som är försvarbart ur klimat- och resurshänseende. Jag svarade:
Att diabetiker och hjärtsjuka blir friskare på animalisk föda. Den ger en fullvärdig näring samt vitamin B12 och omega-3 som inte kan fås från vegetabilisk källa. (Människan kan inte
tillgodogöra sig vegetabilisk omega-3, den har för korta kedjor)Att kor och får som betar på mark som inte kan odlas inte tar resurser från någon annan matproduktion. Att den metangas som gräsbetande djur rapar ingår i det naturliga kolkretsloppet och inte ger något nettotillskott av kol.
Att de flesta av de vegetabilier vi äter får transporteras långa sträckor, där drivmedlens förbränning däremot ger ett nettotillskott av kol, medan animalisk produktion kan ske i närområdet.Att konstgödsel tillverkas av olja vilket också ger ett nettotillskott av kol. Att konstgödseln ger ett utflöde av gödning som dödar havet.
Att bekämpningsmedlen förgiftar natur och människor.
Allt detta viftade han bort som oväsentligheter.

Detta fick vi väl ta del av redan i skolan under 60-talet när det var väldigt populärt med miljö och boken Tyst vår var i ropet. Minns att vi fick gå och ta vattenprover, läste om konstgödsel och att det och alla kemikalier var riktigt tabu då, vad tog den vetskapen vägen? Nu känns det inte som någon bryr sig om alla kemikalier vi stoppar i oss.

Inga kommentarer: