söndag 26 februari 2012

Rötslam, djurhållning och vegetarisk mat

Efter att ha lyssnat på föreläsningen om rötslam kom jag osökt in på tanken att:
Om man göder upp sina djur på naturligt bete och dessutom har växelbruk utan rötslam som gödning och är sparsam med konstgödning.
 Om man definitivt inte spyr ut mer Kadmium än vi redan har förgiftat jordarna med får vi ju en renare natur och belastar inte omgivningen med en massproduktion av vegetarisk mat som ska transporteras hit och dit.
 Om man skrotar Sojaprodukter som inte är naturlig föda för vare sig oss eller de djur som tvingas äta protein de inte är gjorda för.
Detta måste ju vara ett mindre bra alternativ till sådant som är närproducerat hos oss i Sverige.
Alltså är vegetarisk mat inget större alternativ till det vi stoppar i oss idag. Därmed inte sagt att vi inte ska äta säsongens frukter och grönsaker!
Medan jag sitter och funderar i dem banorna fram och tillbaka,  hittar jag i länkarna på min sida ett inlägg i ÖP genom Annika D och ett annat hos Kostdoktorn på i stort samma tema. Onyttan och den stora miljöpåverkan med vegtetarisk mat.
Tankeöverföringar eller bara tillfälligheter ?

Inga kommentarer: