lördag 3 november 2012

Intressant inlägg om Rosa Bandet

Tur man har lite länkar hit och dit, som den skeptiker jag är och alltid tror att det finns baktankar med allt och andra som är vinst intresserade vid olika sorters kampanjer och se där, Rosa Bandet var inget undantag.
Kopierar Sanna Ehdins Text rakt av för att kunna sprida den till Fler!
Rosa Bandet - För vem?
Har du sett de massiva kampanjerna för Rosa Bandet? Men vet du vad och vem som finns bakom egentligen? Jag har aldrig varit för Rosa Bandet – för jag vet.
Här är text ur en artikel av Sherrill Sellman, ND:
Visste du att NBCAM (nationella bröstcancermedvetenhetens månad) med symbolen Rosa Bandet har AstraZeneca som största sponsor?
Zeneca-delen ägs av Imperial Chemical Industries som är en ledande tillverkare av industriella kemikalier och cancerframkallande bekämpningsmedel, bl.a. polyvinyl, som har ett direkt samband med att framkalla bröstcancer. AstraZeneca tillverkar också olika bekämpningsmedel att användas i jordbruket. AZ äger också Salick Health Care, som hanterar driften av flera omfattande anläggningar för cancervård i USA.
AztraZeneca tillverkar också Tamoxifen, som är den efterbehandling som är mest använd vid bröstcancer. Tamoxifen har av National Toxology Program i USA blivit listad som en "känd carcinogen" eftersom den ökar förekomsten av livmoder-, lever-, mag-och coloncancer (vilka behöver det östrogen den blockerar). Inte speciellt hälsosamt med andra ord.
Samma är det med den rosaskimrande Gardasilkampanjen som är en mångmiljonindustri på bekostnad av unga kvinnors hälsa. Eller Tamiflu. Ja, listan kan göras lång. Tyvärr är det inte speciellt rosaskimrande…
Man satsar bara på behandling med cytostatika och strålning. Det bästa är att förebygga med bra kost, speciellt viktigt med bra fetter och oljor, och bioidentiska hormoner. Det börjar komma till Sverige äntligen, och läs gärna Mia Lundins bok om detta ”Kaos i kvinnohjärnan”.

Inga kommentarer: