torsdag 21 mars 2013

Junk food som dödar: Sanna Ehdin

Ett mycket skrämmande inlägg av Sanna....tvivlar inte på en enda rad.  Vårt samhälle är så SJUKT.
Det värsta är att vi glatt går på allt, dessutom är det så många yngre människor som bara skrattar om man skulle påpeka vad de stoppar i sig. Min teori är att de redan är så skadade att de inte ens funderar på om jag kan ha rätt!
Citat från Sanna:täckt men sant: Artikeln som exponerar den fula sanningen om hur livsmedelsindustrin och dess forskare på de globala matjättarna helt avsiktligt skapar ohälsosamma, beroendeframkallande mat för att öka sina vinster – och helt struntar i hälsokonsekvenserna för konsumenterna, det vill säga oss… 
Det framgår tydligt i artikeln att VDarna på USAs största matföretag mycket väl vet om att deras produkter inte bara bidrar till fetmaepidemin utan också till ökningen av diabetes och hjärtsjukdomarna. 
Läs artikeln The Extraordinary Science of Addictive Junk Food.
Här förklaras hur arméer av livsmedelsforskare instrueras att komma så nära som möjligt det som anses vara “Holy Grail” av addictive, dvs. beroendeframkallande mat. Detta kallas för “the bliss point” och betyder att man nått kärnan, belöningscentrat i hjärnan. Genom att söka exakt rätt smak, färg och struktur som skapar störst begär, lyckas matforskarna trycka på konsumenterna så att de äter maximalt av deras skräpmat.

Det är skrämmande!

Inga kommentarer: