torsdag 21 mars 2013

Kaffeintolerant?

 Hittade detta i tidningen I Form,

Testa dig själv: Är du kaffe-intolerant?

Vissa människor tål mycket kaffe – andra blir hyperaktiva bara av att smutta på en liten espresso. En av orsakerna till de individuella skillnaderna är, hur våra gener är sammanlänkade. 

Är du en av dem, som faktiskt inte tål så mycket kaffe, innan du blir orolig i kroppen och till exempel får svårt att somna? 
Du kan testa dig själv genom att variera din förbrukning en vecka i taget.
Börja testet med att dricka den mängd du brukar och skriv ner hur det är – har du svårt att somna, känner du dig rastlös, irriterad osv? 
Bilden hittad hos traningslara.se
Veckan efter minskar du förbrukningen med en kopp, och noterar, hur din kropp reagerar. Fortsätt, så att du under sista veckan av testet är helt kaffefri. 
Märker du skillnad? Då kan du överväga att dra ner antalet koppar till den förbrukning som kroppen trivdes bäst med.
Är du en av dem, som dricker kaffe på kvällen, kan du också testa din kaffe-intolerans genom att dricka den sista koppen tidigare på dagen.
 Kanske redan innan kl. 18 för att se om det ger effekt på förmågan att somna.

Ibland glömmer man ju bort sig och lyckas dricka den där koppen kaffe alldeles försent , försent för mig kan vara efter kl 16:00 värst blir det om man inte druckit något kaffe överhuvudtaget under några dagar. Jag behöver inte testa jag vet att jag inte kan dricka speciellt mycket kaffe under eftermiddagen.
Hur har ni det?

Inga kommentarer: