fredag 6 juni 2008

Mera gotländsk mat.


Letar man lite till i sitt minne kommer man på mera smaskig och nyttig mat. Lammsmäckorna köptes (om jag inte minns fel) färdigblandade av livsmedelsbilen som ibland kom förbi mina föräldras gård. Senare köpte vi dem i affären i frusna korvar ( Typ brunabönor korvar, Det finns fortfarande såna på Gotland däremot är de svåra att hitta här i "Sverige") Dessutom kallade jag dem för Fårsmäckor och jag vet inte när de bytte namn

LAMMSMÄCKA

Det här behövs till 4 personer om man gör dom själv.
500 gr lammfärs.
1½ msk gula senapskorn.
2 kokta potatisar.
1½ dl finhackad rödlök.
ca ½ tsk grovmald svartpeppar.
2 tsk salt.
1 stort ägg.
1½ dl matlagningsgrädde.
ca 2 msk smör till stekning
Serveras med potatismos, lingon och inlagd pressgurka.

Inga kommentarer: