Nu är det inte många sidor kvar i min bok Naturlig mat av Lars Wilsson ganska många kemiska och medicinska formler och termer men väldigt intressant. Relativt lätt förklarat för oss noviser utan vare sig sjukvårdsutbildning och med 35 år sedan sista kemilektionen.
Det kommer väl några små utdrag vart efter. Kommer att använda en hel del när jag har teori med friskvårdsgruppen på mitt arbete. Det är bara att hoppas på att man kan väcka en tanke hos någon.
Det finns ett intressant kapitel om sockrets historia, fakta hämtat från Dick Harrisson. Letar vidare efter källan för jag vill veta mer. 8000 f. Kr. användes socker som medicin och njutningsmedel. Kajsa Varg använde i stort sett bara honung i sina maträtter, sockret började göra sitt intåg på 1600-1700 talen. Calvin ansåg att sockret var satans frestelse som lockade till frosseriets synd! Hmmm.
Tänk att man kan hitta så mycket intressant i böcker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar