onsdag 7 mars 2012

Vitt begär -igen

Denna gång på riktigt!
Med andra ord samlades ett gäng damer i olika  åldrar och storlekar samt några få herrar på NT:s Media Center för att lyssna på Gunilla Sahlin.
Vi fick under ca 1 timme lyssna till hennes erfarenheter som sockerberoende och kampen om att få bort sin egen skam.  Med hjälp av Bitten Jonsson och så småningom helt kolhydratfri mat bli fri från beroendet. Även om Sug fortfarande då och då sitter på ena axeln likt en liten djävul, samt att själv få insikt i att ta en dag i taget.
Gunilla berättade lätt och ledigt. För er som inte läst boken kan jag säga att den är lika gripande och lättläst.
Det blev säkert många aha upplevelser i publiken. Många med mig hade nog svårt att förstå hur någon lyckas få i sig så mycket wienerbröd, kakor, glass, choklad och godis. Eller hur man kan gå till Pressbyrån 8 ggr samma kväll för godis och glass inköp.
 Detta trots att man kanske kan se sig själv som godis/sockerberoende så fort någon sätter fram en skål framför näsan och man inte kan sluta äta förrän skålen är tom.
Efteråt blev det boksignering och lite fika.
NT hade väl missat lite med tilltugget även om många glatt stoppade i sig de för ögat goda mackorna och frukten. Hur de smakade har jag ingen aning om, då jag glatt står över båda alternativen.
Tack Gunilla för en givande kväll.

Inga kommentarer: