Så att använda den istället för potatis går utmärkt. här valde jag att göra en varm ”potatis”sallad av den!
Sockerärtor ca 6 gram kh och kålrabbin 4,4.
Varm kålrabbisallad med sockerärtor.
2 portioner
500 gram kålrabbi
100-150 gram sockerärtor
1/2 rödlök eller 5 cm av en purjo
smör, salt och peppar
lite grovhackad persilja
Gör så här:
Skala och skär kålrabbin i ”potatis” bitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem muka i ca 15 minuter.
Sila av dem.
Dela sockerärtorna på mitten och strimla purjon eller skiva rödlöken.
Fräs upp allt i smör i en stekpanna/gryta på medelvärme under ca 5 minuter och krydda efter smak.
Häll upp i serveringsform/skål och strö lite persilja över.
Serveras till goda korvar, stekt/grillat kött/fisk eller annan god passande proteinkälla.
Hämtat hos Marianns LCHF

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar