söndag 6 november 2011

Mer om kokosfett

Hittade lite information fetter och  Kokosfettets inverkan på kroppen på Green n`Lean sida.
  • normaliserar kroppsfetterna
  • stärker immunförsvaret och den antiinflammatoriska förmågan motverkar bakterier, virus och svampinfektioner
  • balanserar insulinutsöndringen
  • Skyddar levern mot skador av alkohol
Samt detta som är ganska talande för hur det blir när människor ratar sin normala föda och kastar sig över alla nyheter som livsmedelsindustrin pumpar ut över oss.

Forskare i Indien har  funnit (Sircar & Kansra, 1998) att kärlsjukdomar och typ 2 diabetes har ökat i takt med att indierna har bytt ut sina traditionella mättade matlagningsfetter (kokosfett, ghee (skirat smör), senapsolja) mot raffinerade och härdade, dvs hydrogenerade*, vegetabiliska fetter som lanseras som hälsofrämjande och bra för hjärta och kärl. Dessa forskare anser att det är dags att återgå till traditionella matlagningsfetter, som exempelvis kokosfett. Även professor Stampfer vid Harvard universitet varnar för användandet av härdade fetter, vilka finns i de flesta margariner, och anser att vi bör utesluta dessa helt ur vår kost.

Inget att förundras över eller hur?

Inga kommentarer: