tisdag 1 mars 2011

Godisgrisar och klimatbovar

 Har lite svårt för det här med att våra djur har så stor klimatpåverkan, de har funnits på vår jord längre än vi och klimatet har svängt fram och tillbaka helt naturligt.
Däremot har jag fullförståelse för att alla kemikalieutsläpp i vår natur påverkar och då kan man ju fundera på om det är vettigt att vi stoppar i oss en massa påsar med godis som enligt experterna har lika stor påverkan som en portion kött!? Jag vet många som stoppar i sig flera påsar om dagen!!!!!!!!!!!!!!!! Däremot äter de inte en portion kött om dagen, oftast något annat skräp.
Citat:  Allra störst klimatbov är godiset – och allra värst skumgodiset och mjölkchokladen.
Skumgodis har större klimatpåverkan än gelégodis medan mjölkchoklad har tre gånger så stor klimatpåverkan som mörk choklad.
– Kött är den livsmedelsgrupp som normalt har störst klimatpåverkan. Därför är det anmärkningsvärt att en påse skumgodis har lika stor klimatpåverkan som en portion fläskkött, säger Anna-Karin Johansson på Livsmedelsverket. 
Läs hela artikeln
Numera dricker vi visst fyra gånger så mycket läsk och äter dubbelt så mycket godis som de/vi gjorde under 60-talet
Aha det var alltså där den stora klimatboven håller hus, i vårt godis.
Förövrigt är det kanske är dags att skrämma liv i klimatboven, det är ju snart vår och dags för lite värme.
 Ni vet väl om att det snart är 4 månader sedan vi fick all vår snö... den 9 november kom den och sen dess har jag inte sett ett grässtrå på vår tomt!

Inga kommentarer: