söndag 16 november 2008

Barnaministeriet lör 15 nov om Barn och Sockerberoende.

Sitter just nu och lyssnar på detta program som sändes i går lördag, http://www.ur.se/Vuxen/Radio/Barnaministeriet/ Ett program som handlar om barn och barns intolerans mot socker och kemikalier.
Vi får höra om "Abbe" 14 år som äter socker och produkter med socker varje dag och vars mamma är så oroad att hon funderat på en sockerfri vecka. Peppe 9 år kallar sig själv sockerallergiker. Han berättar själv om att när han får för mycket socker blir han aggressiv och får utbrott. Numera väljer han bort läsk och godis och äter grönsaker och dip i stället, för han känner hur mycket bättre han mår utan allt socker.
Läkaren och forskaren Tore Persson berättar att man inte behöver ett enda gram socker. http://www.komikerklubben.se/stress.htm här finns mer information under Socker-Drog eller Bränsle?
Tore efterlyser en lagändring så allmänheten förstår hur mycket socker eller sockertillsatser som finns i maten utan att vi fattar att det är socker det med. Affärsutvecklingschefen för Hemköp hade inte mycket förståelse utan riktade in sig på Livsmedelsverkets riktlinjer och gröna nyckelhål.
Ett program värt att lyssna på.

Inga kommentarer: