onsdag 12 november 2008

Kalla Fakta granskar Fettkriget!

Svenska folket blir allt fetare. Men kan vi lita på forskare som samarbetar med livsmedelsindustrin? Den 16 november kl. 19:20 är det dags att bänka sig framför TV 4 och Kalla Fakta. Här kommer lite av den information man får på TV 4:s sida.

Var tionde svensk lider av fetma i dag. Varannan man och mer än var tredje kvinna är överviktig. Experterna talar om en fetmaepidemi. Varför blir vi allt fetare? Är vi hungrigare eller äter vi fel?
Mer fett och mindre kolhydrater
Nu anser allt fler läkare att vi borde äta mer fett och färre kolhydrater – tvärtemot de statliga kostråden som varnar för konsumtion av fettrika produkter. De hävdar också att det inte är fett som orsakar hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Det är kolhydraterna och inte fettet som gör oss feta och sjuka.
Påverkas av livsmedelsindustrin
I Kalla Faktas reportage granskas de vetenskapliga bevisen för att fett är farligt. Reportaget visar också hur forskningen om våra kostråd påverkas av den kapitalstarka livsmedelsindustrin som har allt att vinna på vår rädsla för fett. Vi granskar också vilka kopplingar ledande bantnings- och fetmaexperter har till livsmedelsindustrin.
Se Kalla fakta på söndag 16 november
Reporter: Johan Åsard
Det här verkar riktigt lovande! Reserverar söndagskvällen framför TV:n.

Inga kommentarer: