söndag 25 januari 2009

LCHF-Konferensen

Efter en regnig och snöig samt sörjig och moddig resa till Stockholm och Östra Real, blev det en viss fördröjning då jag vände min inbyggda GPS i huvudet upp och ner och var tvungen att ta fram kartboken och kolla vart vi egentligen skulle. Fram kom vi ca 5 minuter senare än vi tänkt. Lokalen var fylld till bristningsgränsen och vi hamnade till hälften bakom en pelare. Vilket gjorde att vi efter lunch smög upp på läktaren, vissa delar av scenen var även där skymda, denna gång av de enorma taklamporna. Vårt intresse för gamla byggnader fick sitt lystmäte, takkupolen var häftig.

Många bloggare har gjort sina sammanfattningar här kommer mina. Det mest positiva av dagen för vår del är att min Gubbe äntligen fattat och är omvänd. Det tackar vi alla inblandade föreläsare för!

Uffe Ravnskov pratade om Kolesterol och dess skrämselpropaganda som den största medicinska katastrofen i vetenskapen. Det vi tog mest fasta på var att om man är stressad stiger kolestrolvärdena med 30-40% efter en halvtimme. Vilka människor är inte stressade och oroliga när de ska på sina läkarbesök och provtagningar? Vetskapen att många Strokepacienter ätit mindre mättat fett var en ny kunskap för mig. ( har inte hunnit läsa hela hans bok än, därav dessa brister) Att Statier har många biverkningar och kan orsaka impotens, cancer, depression, dåligt minne, muskelbesvär, sömnsvårigheter, ilska m.m. borde vi skrika ut.............. Det retar mig att många får dessa läkemedel i onödan och sen får andra läkemedel för att reparera biverkningarna och de ger i sin tur biverkningar som i sin tur.....Slutklämmen var att Kolesterol är bra för Hjärnan.

Andreas "Kostdoktorn" En bra Power Point Presentation HÄR användes och därför lyssnade vi på allt utan att anteckna något. Lunch:

Hittade en bänk där vi dukade upp vår medhavda lunchsallad gjord på kycklingbröst, bacon samt en dressing gjord av Avocado och creme fraiche. Träffade några intressanta människor som slog sig ner och pratade med oss. Smolket i bägaren var att jag råkade sätta sig mig på ett tuggummi. Träffade Tommy Svensson som tipsade om nästa föreläsning i Västerås. Jag blir alltid så förvirrad och ser ingenting när det är mycket folk, så jag hade missat all information som låg över allt. Vi har pratat om att åka till Västerås länge, så nu bokar vi in oss och hoppas att det är dags att ta ut Husbilen 21 mars.

Eftermiddagen gick snabbt , Lars-Erik Litsfeldts presentation av hur Diabetesbrochyrerna är uppbyggda och vilka som står bakom, var ju ingen nyhet med en diabetiker i familjen, men alltid intressant att få på näthinnan igen. Något jag kommer att ta med mig är att 3 dl mjölk = 5 druvsockertabletter.

Ralf Sundberg var ingen ny bekantskap men speciellt min man blev imponerad.....påläst, bra förklarat, många källor att fördjupa sig i och all information för allmänheten om hur insyltad forskarvärlden är med de som betalar forskningen är positiv.

Annika Dahlqvist kör på som vanligt och inget kan hejda henne som tur är. Det jag tar med mig framöver är att hon kallar Margarin för GUL SKOKRÄM. Om någon kunde samla alla människors berättelser om förbättringar som sker med LCHF-kosten vore det en välgärning. Det är väl bara det som kan få Etablisemanget att vända. Om vi blir tillräckligt många.

Jag kan bekräfta att min man snarkar mycket mindre sedan vi började med LCHF och att jag vet när han fuskar för då snarkar han....

Inga kommentarer: