lördag 31 juli 2010

Fettdieten får kilona att rasa

Eftersom jag hade tänkt sitta vid kanalen en längre stund och titta på folket som i sin tur tittar på alla båtar, tänkte jag köpa Expressen så jag hade något att sitta och bläddra i. Stora bokstäver på löpsedeln om Fettdieten och valet av tidning var helt plötsligt inte så svårt.
Inuti tidningen kan man läsa om Agneta 28 som gick ner 45 kilo på ett år med LCHF.
En fin källa från Kostdoktorn visar hur det kan fungera.
Citat från tidningen:
Uttalande av Claude Marcus där han åena sidan tycker att man ska vara försiktig, mycket tyder på att LCHF kan vara farligt om man slarvar med dieten och inte lyckas gå ner i vikt Då kan man få förhöjda blodfetter å andra sidan säger han tydligen också att Det kan vara en bra diet för mycket överviktiga. Börjar karln vackla?
Någon Ingrid Larsson Näringsfysolog på Sahlgrenska rekommenderar inte dieten till någon, Vi har ingen kunskap om hur dieten påverkar kroppen på lång sikt.
Som vanligt slås jag av vad det är för fel på vanlig normal mat som vi stoppat i oss i århundraden. Då på den tiden då det inte fanns GMO förädlade grödor, soja, snabbmakaroner , margariner , odlade fiskar och ris i tiotalet olika utföranden. Vitt sönderförädlat mjöl och 1000 tals konstiga tillsatser, utarmade jordar och massor av konstgödsel, då när ingen visste vad rötslam med läkemedelsrester var.
Hur vet vi att det inte är dessa som påverkar våra kroppar negativt. Det är väl mer logiskt eller hur?
Hittar ingen länk på nätet.

Inga kommentarer: