lördag 3 juli 2010

LCHF i Trosa

Under 2 dagar har vi nu blivit matade med allsköns information om LCHF. Levandsberättelser om hur de närvarande personerna berättande om hur de ätit sig friska. Äntligen har det gått upp för "gubben" att han är CARBoholic, det vill säga att han inte fixar att äta Kolhydrater. Under fredagen lyssnade vi till Kostdoktorn samt Sten Sture Skaldeman, vi skippade Zumbadansen och kröp in i vårt lilla krypin (husbilen) och orkade tyvärr inte släpa oss ut och lyssna på Annika Dahlqvist. Vi visste att hon skulle dyka upp under lördagen och satsade på att vara morgonpigga och lyssna noga då. Lördagen började med Mats Forsenberg som inte var någon ny bekantskap till så till vida att jag läst lite om honom på LCHF.se. Däremot är det alltid intressant att lyssna på historier om hur man går ner kraftigt i vikt och att det inte hjälper med dessa tragiska magsäcksoperationer utan man måste ta andra metoder till hjälp. Mats äter i stort sett bara entrecote och oftast bara 1 ggr/dygn och såg väldigt frisk och välmående ut. Annika Dahlqvist pratade om de hälsovinster man får av att lägga om sin kost.
Optimalförlag sålde böcker (kunde lägga min enda saknade Litsfeldts bok till samlingen, fick den i bröllopspresent, eftersom det är vår bröllopsdag idag.) Dessutom införskaffades Skaldemans nya med författarens signering i. Lite reklam för LCHF tidningen dök upp, den ramlar då och då ner i brevlådan, så det hoppade vi över.
Lunchsiestan tillbringade vi med katten och lite stekt ägg och bacon samt senare i solen med lite nyheter och ljudböcker.Eftermiddagen fortsatte med Mats Wiman som berättade om sin hälsoresa från diabetiker med betablockerare, statiner och metformin och en liten stroke och hjärtptoblem, till att tänka om, förkasta sjukvården , slänga medicinerna och byta sin gamla mat till LCHF och se ut som hälsan själv trots sina 70 år.
Nästa person var Monique Forslund som med en tupp i halsen berättade sin hälsoresa och sin far som hela hennes barn och ungdomstid tyckt att hon var för tjock. om alla sina bantningskurer och viktväktarperioder och hur hon till slut blivit frisk med LCHF.
Olle Holmqvist fortsatte och berättade om olika djurater och deras naturliga föda genom att jämföra tänder och tarm.
Erik Kilhborn försökte bevisa för oss att även om vi känner att vi kör huvudet i väggen nu och få vill lyssna , speciellt de stora drakarna och vitrockarna, betyder det inte att vi inte har rätt , någongång i framtiden står vi säkert där som segare. Dessutom bjöd Erik på ett underbart lufttorkat kött.
Tack alla inblandade för en underbar helg säger vi Anita och Igge

Inga kommentarer: