fredag 23 juli 2010

Turist i sin egen stad.

I dag har vi varit turister i vår egen stad, min sista semesterdag. Vi har ju suttit och tittat på alla båtar i hamnen i stort sett alla dagar denna vecka, men i dag har vi nog slagit alla rekord. Vi började med att cykla ner till stan på morgon. Var på banken och och besökte stadens bokhandel. Cyklade snabbt hem igen då det var iskallt ute ( 10 grader kallare än i går, 20 grader utan sol kan kännas väldigt, väldigt kallt)

Nästa tur till staden blev ytterligare en sväng till banken och besök hos Özcan på hans restaurang Rådhustorgets Pizzeria. Där stoppar vi glatt i oss vår favorit Gyrossallad med bearnaisesås. Özcan är en trevlig man , han kan nog alla kunder från stan vid förnamn och hälsar glatt på alla som kommer in.
Avslutade stads besöket på vårt favorit cafe´ i hamnen Kanalbåtiquen. Det blev lite kyligt att sitta ute och titta på båtarna och alla sommargäster så vi fick flytta in. Hade stoppat årets Gästabuds meny i väskan och gick vidare till Göta Källare, pratade i hop oss med ägaren medan hon serverade vin och öl till serveringspersonalen som slussade dessa vidare till alla lunchgäster.

Innan vi åkte hem hann jag med ett besök på Visitor Center i hamnen, där finns det Medeltida kläder och annat som påminner oss om vår Medeltida stad och det kommande Gästabudet. Visitor Center fungerar som en Turist information.

Väl hemma fixade jag till menyn och några reklamskyltar om "Gothia Keller" ( Göta Källare) för att göra lite reklam bland turisterna till Gästabudet. Åkte ner till staden för att köpa mer papper och hamnade åter igen på Göta Källare fick godkänt på Menyn och reklamskyltarna och denna gång blev vi bjudna på middag. Fläskfile med Gorgonzolasås , favorit i repris!



Tittade återigen på alla fina båtar i hamnen, Diana, kanalbåten
kom in och skulle ligga i hamnen under natten. Vilket år ska vi ta Kanalbåten och resa på Göta Kanal måntro?
Det var så fullt så de skulle nog inte klara av att klämma in en kanot mellan alla segelbåtar ens.





Vi tycker att det är så kul med så mycket folk i stan. Tänk vad trist det blir i vinter när vi stammisar bara sitter där på fiket och pratar om samma saker var och varannan dag. Nu tittar vi på båtarna och alla hundar, förundras över hur lite folk man känner igen trots att hundratals kan gå förbi på en timme.

Inga kommentarer: