fredag 10 oktober 2008

Hittat i Aftonbladet, kopplat till förförra inslaget!

Saxat ur artikeln:
Det här är tallriksmodellen
Den här tallriksmodellen använde David och Ann-Maria:
Halva tallriken fylls med grönsaker och den andra halvan delas lika mellan protein och kolhydrater.
Om vi nu kollar på bilden innehåller det mesta kolhydrater
Bakad potatis ca 19 sockerkedjor/100 gr
Majs ca 20,2 sockerkedjor/100 gr
Keso ca ?
Skinka ca 0 sockerkedjor/100 gr om det består av rent kött!
Groddar ca 0,8 sockerkedjor/100 gr
Tomater ca 3,7 sockerkedjor/ 100 gr
Sallad ca 1,5 sockerkedjor/ 100 gr
Värden hämtade ur Ät fet mat-Bli frisk och smal med LCHF där L-E Litsfeldt hellre talar om sockerkedjor än kolhydrater.
om jag räknat rätt består det hela av minst 45,2 sockerkedjor/ 100 gr det vill säga att stoppar man i sig 100 gr består hälften av socker? Jippi, det är ju rena rama godistallriken! Eller?

Inga kommentarer: