tisdag 21 oktober 2008

Matakuten-3

Bänkade mig framför tv:n i går kväll och tittade på 3:dje avsnittet av Matakuten. Tycker att det blir bara bättre och bättre. Eftersom jag jobbar statligt är jag ganska insatt i vad alla upphandlingar innebär. Bra i det måtto att man annars kan hamna i jävsituationer och gynna sina kompisar och släktingar. Dåligt därför att man är så styrd. Det borde vara smidigare/billigare att handla närodlat/kravodlat av odlarna runt omkring, än att någon/några sitter månadsvis och utreder vad/varför det ska ätas den råvaran eller det halvfabrikatet. Där är det livsmedelsverkets normer som ligger till grund och de stora företagen som levererar till billigast pris som vinner. Då hamnar den där fiskpanetten med 55 % skorpmjöl och kryddor och 45 % fiskrens på våra tallrikar. Såg någon undersökning om att fiskpinnar inte är så dålig mat i Allt om Barn.
Saxat ur artikeln:Att servera fisk på tallriken ett par gånger i veckan är ett bra hälsoråd, det bidrar till att stärka hjärnan, hjärtat och huden. 

Fiskpinnar är billigt och dessutom omtyckt av de flesta barn. Många barn gör som några i vår panel – skalar fisken fri från paneringen, äter fisken först och sparar den goda paneringen till sist!


Den goda paneringen är säkert godare som smörgås. Fisken godare om man äter den kokt/stekt och någolunda färsk. ( d.v.s. köpt rå ej fryst)

Inga kommentarer: