torsdag 9 oktober 2008

Magproblem!


Ibland verkar det som om alla har magproblem, men att få pratar helt öppet om det! Att jag har det vet nog alla och att jag slarvar ibland vet de flesta. Ibland har man bara inte en chans att välja bort det magen helst inte vill ha. Eller så missar man att det kanske var något i maten som man inte tål.
Bland det svåraste som finns är att få människorna i sin omgivning , de som berättar alltså, att läsa, lyssna och testa sig fram. Mirakelmedicinen måste vara läkaren på sjukhuset och medicinerna från apoteket.
Varför är det så svårt att ta råd av oss som hjälpt oss själva och numera lever ett mycket drägligt liv. Det är inte lätt att testa sig fram, men det är bra mycket lättare än att sitta fast i ett problem eller vara försökskanin med otaliga läkarundersökningar och ännu fler pillerburkar med alla dessa biverkningar.
Några små tips för er. Hjälp finns att få bara man har tålamod. LCHF är en metod.
Att läsa Ulcerös kolit – så blev jag frisk från min obotliga tarminflammation är en annan, som inte bara vänder sig till er med ulcerös kolit utan även för oss andra med mindre allvarliga men lika besvärliga problem. En bok man kan leta efter är Nu räcker det av Ursula Jonsson.
Eller varför inte ta en kopp ljummet vatten med lite kallpressat kokosfett i innan frukost, det kan göra vilken småtrög mage som helst glad. Sen har vi ju våra kära loppfrön och linfrön, utan dessa vore livet pest.

Inga kommentarer: