onsdag 18 augusti 2010

Barnfettma en klassfråga?

Barnfettma en klassfråga, om detta kan man läsa i Expressen i dag.-Ciat: Det finns ingen tendens till minskning av barnfetman bland de grupper som har det svårare i vårt samhälle, medan barnfetman minskar i bättre bemedlade grupper. Säger Claude Marcus.
Jag funderar på om man lagar riktig mat till sina barn och inte stoppar i de stackars barnen allehanda goja som till slut ändå måste bli dyrare blir säkert inte barnen feta.
Man behöver inte äta makaroner, pizza, pasta och mackor i det oändliga, det är massor av kolhydrater som höjer blodsockret som ökar insulinet och ökar fettinlagringen.
De tar upp att barnen får sin skollunch alldeles för tidigt och det kan jag hålla med om. Varför inte vänta till 12-13 vilket skulle innebära att skolorna hann laga bättre mat till eleverna och att eleverna i sin tur hinner bli riktigt hungriga. Detta innebär att de klarar sig längre på eftermiddagen, och föräldrarna hinner laga riktig mat innan de bryter ihop på gnälliga hungriga barn som får en macka i väntan på...........
Tänk att de kunde vara så enkelt. Oj jag glömde ju alla de stackarna som inte får ( läs orkar stiga upp och äta frukost, ) eller det kanske kan bli så att de stiger upp och äter frukost om de vet att de inget får innan kl 12,30...

Inga kommentarer: