måndag 7 april 2008

Riktigt sunt godis!

Hittade detta i tidningen Top Hälsa i går.
Powerbar.
5 st
2 dl Havregryn
2 dl blandade nötter, frön och kärnor ( t.ex valnötter, pumpakärnor, sesamfrön)
2 dl blandad torkad frukt
1 dl Naturell yoghurt
2 tsk kanel, ingfära och nejlika blandad ( 1/3 del av varje)
1 msk Honung
1 nypa salt

Grovhacka nötterna och frukten
Blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda till en deg. Forma till snygga bars.
Lägg den på smörpapper grädda i ugnen på 110 grader i 1,5 timme. Låt svalna och rulla in varje bar i folie eller papper. Förvara torrt. Hållbara ca 2 veckor.

Testat och det är mums...........för f.d. godis och kakmonster som jag.

Se där hittade jag inte ett recept till på nyttiga

GODBITAR



8 godbitar
1 dl havregryn
½ dl solrosfrön
½ pumpafrön
½ blandade nötter
1 dl torkade aprikoser
2 msk linfrörivet
skal från en citron
1 msk honung
2 äggvitor
80 g low carb choklad att pensla ovanpå, kan uteslutas.

Sätt ugnen på 125 grader. Mixa alla ingredienser utom chokladen i en mixer.Tryck ut smeten i en teflonbehandlad avlång brödform med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen i 17 minuter. Låt kakan svalna ordentligt i kylskåp, gärna över natten och skär dem sedan i lagom stora portionsbitar. Slå in dem en och en i plastfolie. Kakorna blir mjuka utan choklad och behöver då förvaras kallt. Om du lyxar med choklad så smälter du den och häller över den kalla kakan och skär den med en varm kniv när den stelnat.

Inga kommentarer: