lördag 12 april 2008

Ungersk Gulaschsoppa

Här kommer en av mina absoluta favorit rätter.

Receptet har jag fått av en ungersk vännina men naturligtvis blir hennes soppa absolut bäst.
Ungersk Gulashsoppa.

1 kg tärnat nötkött
1 st stor gul lök
3-4 st morötter
3 små palsternackor
3-4 normalstora potatisar
100-150 gr smör
2-3 klyftor vitlök
1 lagerblad
3-4 tsk rött paprika pulver
2 tomater
Rosmarin
2-3 små ungerska starka paprika
Salt, vitpeppar

Bryn nötköttet i smöret fyll upp med 2,5-3 liter vatten
(I omgångar)
Koka upp, låt sjuda en halvtimme- timme .
(Beror på hur mört köttet är)
fyll på med morötter, lök och palsternacka samt vitlök.
Fortsätt sjuda en halvtimme till
Tillsätt övriga ingredienser mot slutet låt sjuda till potatisen känns klar.

Serveras gärna med langosbröd.
Små bröd gjorda av deg typ pizzadeg och sedan friterade i olja.
Brödet serveras med vitlökssmör eller olika röror av Creme Fraiche.

Inga kommentarer: