måndag 28 april 2008

Lakrits Puck är tillbaka


En eftermiddag kom min gode arbetskamrat tillbaka från tandläkaren. Besöket hade nog gått bra för i sina fickor hade han med sig Lakritspuckar, till sig själv och oss andra.

På omslaget kan man läsa att glassen innehåller 160 Kcal och 8 % GDA. För er som inte har en aning vad GDA står för Klicka På Titeln får ni se.
Behöver vi den informationen egentligen?

Men fortfarande funderar jag ju på om det verkligen är Glass vi äter.
Innehåll:
Vaniljglass med lakritsås (7%) och lakritsöverdrag (19%). Skummjölk, socker, vegetabiliskt fett, glukos-fruktossirap, skummjölkspulver, glukossirap, lakritspulver, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin), ammoniumklorid, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl , karragenan), färgämne (vegetabiliskt kol), grädde, arom, salt.

Och var är Vaniljen i vaniljglassen? Ni vet väl att vanilj oftast inte är vanilj utan allt möjlig annat konstigt. Japaner tillverkar till exempel vaniljextrakt av kodynga....( används väl dock ej i mat än)

Inga kommentarer: