torsdag 26 mars 2009

Saft-Sylt- Ketchup- Yoghurt

Göran Pettersson är Professor i Kemisk Miljövetenskap på Chalmers, Han är värd all beundran, har nog läst varenda bokstav som ligger ute på nätet av honom.
Det senaste är en rapport till Cancer och Allergifonden. Biokemisk granskning av konsumentprodukter. Hela rapporten HÄR eller ett utdrag här....
Saft-Sylt-Ketchup-Yoghurt - lite bär säljer mycket sött-

I rapporten står det att "Bär och frukter missbrukas för att hälja hälsofarliga livsmedel, sötsaker och drycker" Sockret måste osynliggöras för att inte synas nu när " alla " vet att det ligger bakom fettma och diabetes. Högsötma ger större sug efter mera sött. Här får vi reda på att Yoggi Dröm skulle vara hälsoriktig utan socker tyvärr innehåller den 10-11 % socker.
Verums lättsockrade Hälsofil innehåller 5% tilsatt socker och har bara 0,5% mjölkfett.
Här hittar vi även Syltburkarna med 44% socker och 35 % bär ,de lyckas även få ner lite glukos-fruktos sirap som är gjord av vete och gör det hela ännu sötare.
Ketchup med socker och miljöfarligt sukralos. Nyponsoppa och saftsoppor läser här att Ekströms nyponsoppa har 9,5% tillsatt socker samt 9 % nyponmjöl vad är det i de resterande 81,5 % en? Vatten eller? Saft med Socker........ just det BOB MIXX som man ska spä 1+7 Koncentratet innehåller 418 gr socker, vilken unge spär ut saften tillräckligt?
Att FUN LIGHT är ett skämt visste vi väl tidigare, aspartam, acesulfam K, olika aromer och färgämne.
Jag lägger även detta till min samling av väldigt nödvändigt vetande, i kampen om de onödiga livsmedlen.

1 kommentar:

Cattis sa...

blä!

Så bra att du påminde mig om att gå in och läsa hos Göran Petersson. Jag har varit på väg länge nu.

Livsmedelsindustrin är SJUUUUUUK.

Önskar dig en skön och tillsatsfri helg!
/Cattis