lördag 21 mars 2009

Sockerberoende

Expressen har just nu en test för att kolla om man är sockerberoende Nej det var jag inte kan jag säga. Här finns det inga mackor, inget godis och inga flingor.
74 % anser sig känna ett stort sug efter godis, kaffe, coca cola m.m m.m.
49 % äter skräpmat trots magbesvär
55 % går omvägar för att få tag på godis

Inte förvånad.....

2 kommentarer:

Ms Spider sa...

Nyfiken: Känner du skillnad beroende på när i månaden det är? Jag äter själv väldigt lite godis och även mackor etc och suget finns sällan. OM det kommer så kommer det som regel när jag precis ska ha mens, dock. Fast då brukar jag kunna fixa det med en bit riktig mörk choklad utan mjölkpulver etc.

Och har jag inte kommit åt att äta ordentligt utan kört slarv-tryckt-i-mig-snickers-för-att-överhuvudtaget-kunna-överleva-mötet-lunch så sitter godissuget snabbt hårt och jag får kämpa lite för att komma loss ur dess grepp. Möjligt att det är mer psykologiskt än någonting annat dock. Brukar dock oftast inte ens tänka på att jag saknar godis så länge jag inte gett efter första gången.

Ms Spider sa...

Usch, bara för det har är jag hela veckan mer eller mindre inlåst i ett konferensrum med flera kollegor för en "workshop" (en mycket bra sådan för övrigt). Och när energin tryter finns en godisautomat utanför, med godis och smörgåsar. I kaffeautomaten finns bara svart kaffe för mig, och en kemikaliedryck som kallas "citronte". Resten innehåller (troligtvis) laktos (om det inte är bara kemikalier det också förståss....) så det kan jag inte välja. Så nu får det bli avvänjning till helgen. Skrutt!!!