tisdag 3 mars 2009

Falsk Reklam- retar mig


Brukar undvika TV reklamen ( d.v.s. jag lyssnar inte när den går, försöker göra något annat) men de senaste dagarna har det dykt upp en ny reklam för Godmorgon Nypressad Juice .
Nypressad för mig är något man gör hemma, förstår fortfarande inte hur de kan få köra MED FALSK MARKANDSFÖRING. Enligt Arla som lancerar denna produkt:
God Morgon Nypressad är den första juicen med ursprungsmärkt frukt. Frukten hämtas från olika odlingar vid olika tider på året och anledningen till detta är enkel - frukten mognar olika beroende påsäsong. Att ursprunget till apelsinerna i God Morgon Nypressad varierar betyder att juicen alltid görs på en perfekt mogen frukt - färsk juice från säsongens frukter.
I "vanlig" juice, som inte är nypressad, pressas frukten vid odling och transporteras i tankar till förpackningsstället. Skillnaden mellan God Morgon Nypressad och tidigare juicer är att apelsinernatransporteras från odling till Ringe i Danmark där de pressas. Juicen hamnar sedan, utan omvägar, direkt i förpackningen. Den korta tiden från pressning till dess att juicen finns i butik gör att både aromer och smakämnen bevaras till en högre grad vilket resulterar i en färskare och intensivare smak. I nypressad juice bevaras även allt fruktkött vilket ger en fylligare känsla.
Må så vara att den inte pressas i ursprungslandet, den importeras från Danmark, körs runt hela Sverige innan den hamnar i din butik, och innan den hamnar i ditt kylskåp har det gått många dagar. Alltså är den inte NYPRESSAD!

Inga kommentarer: