Kan bara meddela att årets första brännässelsoppa med massor av grädde och salt och chili och lite gräslök smakade alldeles utsökt.
Recept?
Vad är det?
Här är man som Kajsa Varg man tar vad man hittar och kokar i hop en soppa.
Förvällde brännässlorna, dessa mixades tillsammans med gräslöken med stavmixerna, hällde på en halvliter grädde saltade hade i chiliskal lät detta kokde upp och reducerade ca tio minuter. Klart. Ätes med fördel med lagom hårdkokta ägg.
Gott.
1 kommentar:
Mmmmmm!!!! Gott! Tyvärr är nässlorna lite väl långt komna här i Tyskland redan, det är inte förrän nu jag hittat ett bra ställe där jag kunnat plocka om de bara var tillräckligt små. Att plocka vid stora vägen eller vid hundtoaletten kändes som en dum idé.
På bloggen "Heja Abbe" fick jag förresten en blänkare om att lägga i grönmögelost i soppan, som "topping". Lät supergott!
Skicka en kommentar