onsdag 22 april 2009

Fisk och Fett!

Just det visste väl att jag glömt något viktigt. Det var något om fett och fisk och Göteborg. Som tur är finns ju vår vän Kostdoktorn som med hjälp av oss alla andra håller reda på allt man missar i nyhetsdjugeln.
Samtliga luncher innehöll för mycket fett men för lite kolhydrater. Det visar GP Konsuments analys av åtta fiskluncher inköpta i centrala Göteborg…
- Fem av rätterna innehöll rent kriminella mängder fett, över 50 energiprocent.

Reagerade stark när jag läste artikeln i går, undrar hur man tänker när man anser att fiskrätter är för feta.
Hur är en kriminell mängd fett ?

2 kommentarer:

Cattis sa...

haha...
herrejösses, och finns det då ett riktmärke på en kriminell mängd kolhydrater också då? Borde mer rimligt om du frågar mig ;-)

Ms Spider sa...

Fast det är nog knappast fisken i sig som är det "farliga" utan såsen etc. Och det har man ju upptäckt när man läser på innehållsförteckningarna till färdigsåser att de är sprängfyllda med skumma tillsatser. Jag misstänker därför att färdigrätterna är precis så farliga som de skriver att de är - fast av andra skäl än just fettet.
Dessutom handlar det då och då om att det är odlad fisk, och odlad fisk innehåller inte alls alla nyttigheter som fisk annars innehåller. Fisken mår helt enkelt inte heller bra av att matas med tillsatser och att inte röra på sig...