Som alla gamla läsare kanske vet är jag lite motståndare till alltför mycket mediciner. Läser i gubbens lärartidning om en undersökning där de påstår att var sjunde kvinnlig lärare tar receptbelagd medicin för att orka med jobbet! Detta gäller antidepressiva medel, lugnande samt sömnmedel.
Ja, ni läste rätt!
Då är inte de preparat som tas för olika magåkommor, infektioner och stresshuvudvärk , diabetes utlöst av stress medräknade vad jag förstår.
Av vilken anledning är de tvugna att ta dessa preparat?
Några kan vi säkert räkna bort där som på så många andra ställen, vantrivsel, oförmåga att byta yrke när man väl kommit på att man valt fel.
Men alla andra som någonstans gillar sitt jobb, men inte fixar arbetsbelastningen, den stökiga miljön, oförmågan att nå fram m.m. Varför ska de behöva stoppa i sig piller för att fixa sin vardag och sitt jobb?
Är tacksam att min man som arbetar i skolan, sluppit ta alla dessa preparat trots sin utbrändhet. Glad över att han är på väg tillbaka , men inser samtidigt att arbetsbelastningen hemma många veckor blir alltför stor iförhållande till de 50 % han ska jobba.
Hör på min syster som även hon är gymnasielärare, hur tufft det är att få timmarna att räcka till med små barn och många skrivningar att rätta. Ibland blir tiden för sömn alldeles för kort.
Det måste vara fel på hela skolsystemet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar