måndag 18 maj 2009

Skatt på Djur eller skatt på kött?

Jag blir så trött....läser att det lobbas för extra skatt på kött för att vi ska äta mindre kött!
I min värld går djuren ute året runt och utfodras inte med en massa "konstgjorda/långt bort producerade kreatursfoder" utan de äter det som finns på hagar och ängar och skiter när de behöver och gödslar därmed sina egna jordar. Håller hagarna borta från sly, så vi slipper springa runt med en massa bensinslukande röj och motorsågar. På vintern får de hö och ensilage. Precis som det var förr när de inte hade stora fabriker för djurfoderstillverkning.
CITAT: Det mesta som odlas i Sverige blir foder åt djur. Jordbruket är huvudorsaken till övergödningen av Östersjön. Minskad köttkonsumtion hjälper alltså Östersjön.
Hm...- Hörde härom dagen att de Östgötska korna fick foder från Brasilien hur naturligt är det? Det är väl naturligare att korna äter spannmålet än vi.
CITAT:Köttkonsumtionen leder till uppkomsten av allvarliga sjukdomar. Den intensiva djurhållningen utgör en perfekt grogrund för virussjukdomar. Virusen kan förändras genom mutation och överföras från en art till en annan, som vi sett i fallen med fågelinfluensa och svininfluensa. Dessutom leder den ökade köttkonsumtionen till för tidig död i cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
Hm...antagligen inte sant något av det....våra hjärt och kärlsjukdomar beror säkert på allt annat skit vi stoppar i oss.
CITAT:Den ökande köttkonsumtionen är huvudorsaken till avskogningen i till exempel Sydamerika eftersom marken används till betesmarker och foderodling.
Hm... Visst sant, men vem har sagt att vi måste köpa fodret från Sydamerika när det finns gott om skogar, ängar och hagar i Sverige med gräs och sly i massor!
CITAT:Den ökade köttkonsumtionen skapar en ökad efterfrågan på foder och därmed jordbruksmark. Jordbruksmarken är en begränsad tillgång då all mark inte är lika bra att odla på. Djurhållningen upptar redan i dag 70 % av världens jordbruksmark och nära 1/3 av jordens isfria landyta. Detta leder till högre matpriser vilket ökar svälten. Varje dag dör c:a 100 000 människor av svält eller dess konsekvenser.
Hm.. Och vad har vi gjort av all go odlingsbar jordbruksmark , KÖPCENTER, MOTORVÄGAR, BOSTADSOMRÅDEN, FABRIKSOMRÅDEN
Saxat från en Debatt av
Jonas Norberg
41 år, Stockholm,
handledare på yrkesgruppen Nätverket, medlem i Svensk mat- och miljöinformation.

Jonas tror du på allt det du skriver själv?
Tur att ni storstadsbor tror att ni kan rädda världen med att äta vegetariskt eller göra konstgjort kött . Kemikalier, kemikalier. Fördelen är väl att ni inte kommer att leva lika länge som vi som är uppvuxna på riktig mat och fortsätter att äta riktig mat med ett minimum av kemikalier. Vilket i slutänden innebär att folkmängden kommer att minska och vi dör samtidigt, vi i 85 årsåldern och ni strax innan pensionen.

Inga kommentarer: