fredag 8 maj 2009

Föreläsningar

Föreläsningar kan man aldrig få för många av. Bara att nöta in all information sakta med säkert. Allt gammalt är bra som repetition så man inte förtränger viss värdefull information och alltid dyker det upp något nytt.
Onsdagens Föreläsning i Gårdeby höll Tommy Svensson. Han kan trollbinda en församling i många timmar. Alla satt tysta och andäktiga, ibland kom små nickningar, ett svagt mummel av igenkännande, några leenden då och då. Alla hade många funderingar när kvällen var slut. Några tog med sig alla ord hem för att försöka smälta allt de nyss fått veta om tillsatser, onödiga saker i maten, vitaminer, hur/var man hittar bra mat m.m. Berättelserna om hur han ofta av en slump men även hur han kämpat för att få alla bitar att falla på plats. Hur han tillslut hittat sin egen och övriga familjens hälsa.
Bland annat fick vi veta att det snart , snart kommer en god riktig hemmagjord glass från Vikbolandet, utan tillsatser. Den kommer att säljas till Restaurangerna först. Ska tipsa en mig närstående restaurang om denna glass.
Berättelsen om Surimi har jag hört förr, men förträngt, som tur är äter jag inte några krabbstick eller färdiga skagenröror längre. ( Det kanske fanns kvar i det undermedvetna ,vad vet jag)
Att citronerna är så besprutade med olika gifter, att de slår bananer med hästländer. En stor VARNING är befogad, riv aldrig en citron och skiva aldrig ner en citron med skalet på i vatten.
Att Palmfettfrukterna på palmplantagen är fulla med mögel( bilderna var inte trevliga att se)
Att frukten är orange och palmfettet lika så! ( men bleks )
Favorit i repris: Forsforsyran som bryter ner skelettet.
Att alla med tarmproblem bör undvika E460-E469 eftersom de innehåller Cellulosa ( från pappersmassa) som torkar ur våra tarmar.
Att Gräddarom innehåller 24 olika ämnen men ingen grädde!
Samt att vi stoppar i oss 70 ton mat och dryck under ett liv!
Visste ni att det förkommer WM i senapstillverkning och att Sverige kom etta och tvåa?

Inga kommentarer: